Nejskrytější přání přehled

Nejskrytější přání
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350278/bmid_nejskrytejsi-prani-0U4-350278.jpg 4 178 178

MOŽNÁ JE TO VAŠE MĚSTO. MOŽNÁ JE TO VAŠE ULICE. MOŽNÁ JE TO VAŠE TAJEMSTVÍ. Při pohledu zvenčí může Sycamore Glen vypadat jako naprosto obyčejné ospalé maloměsto. Ale za bílými plaňkovými ploty leží pavučina tajemství utkaná od jednoho domu k druhému. Místní obyvatelé si v sobě nesou, stejně jako každý z nás, břemeno vlastní minulosti – až do chvíle, kdy nehoda na koupališti naruší zdejší křehkou rovnováhu. A když závažné okolnosti donutí jednu ženu vrátit se po letech do Sycamore Glen, začíná se klubko sousedských vztahů a životů pomalu rozplétat. Jediné parné léto odhalí dávno pohřbená tajemství a obyvatelé Sycamore Glen zjistí, že je nemožné skutečně znát ty, kteří jsou nám nejbližší. Je ale také nemožné milovat je a odpustit jim?... celý text

Romány Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

The Things We Wish Were True , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejskrytější přání. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (47)

shecoola
19.04.2024 3 z 5

Souhlasím s níže uvedeným hodnocením od Kerriova. Na začátku se to velmi pomalu rozbíhá - příliš mnoho postav, nutno se v nich zorientovat, takže jednotlivé kapitoly nedávají smysl. Pomalu ty puzzlíky začínají na sebe navazovat i zapadat. Každou kapitolu vypráví jedna postava ze svého pohledu, postupně vyplouvají na povrch všechny souvislosti - sousedské vztahy i stíny z mládí. Na závěr se tajemství všech odhalí. Celkově to ale hodnotím jako takové nemastné-neslané čtení...

Kerriova
11.05.2023 4 z 5

Nejskrytější přání je docela zvláštní knížka. Je to takové panoptikum obyvatel jedné čtvrti. Každou kapitolu vypráví jedna postava a střídají se, takže se dozvídáte události z více pohledů. Začátek se trochu táhne, příběh nedává hlubší smysl, ale jak postavy vyprávějí dál a dál, začíná všechno zapadat do sebe a vyplouvají na povrch souvislosti. Každý z obyvatel má nějakého kostlivečka ve skříni, nějaké své tajemství, které přesahuje do současnosti. Vše se nakonec rozuzlí v podstatě jednou šokující událostí. Je to příjemné čtení, spíš oddechovka, ale zároveň lehce napínavé. Zařadila bych to mezi takové ty společenské romány, thrillerových prvků v tom příliš není. Pokud hledáte něco zajímavého, trochu neobvyklého, bez všudypřítomných mrtvol a krve, kterých je dnes možná v knížkách až moc, zkuste tuhle knížku. Pro mě byla velice příjemným překvapením.


Madelisi
03.04.2023 3 z 5

S Nejskrytějším přáním připomínající Prázdné místo od Rowlingové jsem měla problém. Jediné, co se autorce povedlo, je udržení napětí, že mě stále zajímalo, jaké tajemství postavy obklopuje. Tedy nebylo mi řešení ukradené.
Bohužel postavy mi k srdci nepřirostly. Bylo mi jedno, co se jim dělo. Vše klouzalo pouze po povrchu. A důvod, proč Zell nešla k lékaři s kolenem, mi přišel naprosto směšný. Čekala jsem nějaký hlubší důvod.
Kniha chtěla být thriller, chtěla být vztahovka, chtěla být psychologické drama. Nakonec nebyla ani jedno z toho pořádně.

všechny komentáře

Související novinky (4)

64 knižních novinek (9. - 23. října)

09.10.2017


Možná je to vaše město. Možná je to vaše tajemství…

09.10.2017


Knižní novinky (25.9. - 8.10.)

28.09.2017

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nejskrytější přání v seznamech

v Přečtených221x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených10x
v Knihotéce195x
v Chystám se číst207x
v Chci si koupit40x