Největší obchodník na světě přehled

Největší obchodník na světě
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314563/bmid_nejvetsi-obchodnik-na-svete-MUt-314563.jpg 4 118 118

Kniha o prodeji a umění prodávat, kterou mohou stejně dobře číst a radovat se z ní veterán i nováček! Jde o nejčtivější, nejvynalézavější a nejužitečnější nástroj pro výuku prodávání jakožto profese. Mandino svým Největším obchodníkem na světě překonal všechny knihy, které kdy byly o umění obchodovat napsány. Nikoho, kdo se bude těmito zásadami řídit, nepotká při obchodování neúspěch, a nikdo bez nich také nedosáhne skutečné velikosti. Autor však udělal víc, než že jen uvedl zásady – vetkal je do přediva jednoho z nejúžasnějších příběhů, jaké jste v životě četli.... celý text

Literatura naučná Ekonomie a obchod Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Omega
Originální název:

The greatest salesman in the world. , 1968


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Největší obchodník na světě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

MichalOR
04.01.2024 4 z 5

Za mě trochu sporné. Chtěl bych znát názor fundovaného psychologa. Knihu jsem mohl mít už "100x" přečtenou, ale rozhodl jsem se postupovat podle instrukcí v 1. svitku, tzn. číst každý svitek 30 dnů 3x denně, a to ještě v těch "nejvnívavějších" chvílích - ráno po probuzení, po obědě a večer před ulehnutím. Jasně, že to tak vždy nejde .. Navíc kdo najde tyhle 3 klidné chvíle každý den během toho celodenního běhu.. Ale to je jiná problematika. Ten nápad autora k takovéto koncepci motivační knihy je super. Nicméně knihu pak budete každodenně číst skoro celý rok. To je pak na každém, jak k tomu přistoupí, aby mu to dávalo smysl v jeho konkrétní situaci.
Co mě vadí je to, že na mnoha místech jsou v textu použity negativní představy / formulace, snad je to poplatné době vzniku, vývoj se přece jen posunul dál. První svitek jsem si sám pro sebe přeformuloval. V aktuálním pátém svitku si rozhodně nechci do paměti zapisovat představu, že moje děti "zítra odejdou" a moje žena také "zítra odejde". Jasně že je to "jenom jako", ale nesedí mi to tam. Kromě toho - pokud bych dnes opravdu žil poslední den svého života, daleko spíš by se mi sevřela pr...el s tím, že nejspíš budu večer skládat "účty" za svůj život, a úplně nevím, jestli bych se snažil právě v tento den "navštívit co nejvíc zákazníků a vydělat co nejvíc zlata". Uznávám, že trochu vytrhuji z kontextu a smysl toho svitku je jiný - prostě ten poslední den prožít nejlépe, jak to jde.
Takže celkově hodně záleží, s čím do četby každý čtenář jde a co chce z knihy získat - zejména aktivním čtením a prožíváním svitků a aplikací ve vlastním životě. Kdo si chce prostě přečíst další motivační knihu, tak bude spokojen (ale je fakt, že samotným přečtením se člověk o moc dál neposune).

lucin_a
17.08.2022 5 z 5

Krátká a poučná.


VeruMalfoy
02.01.2022 5 z 5

Tato kniha je důkazem, že i velká, krásná poselství se dají vměstnat i do malé, tenké knížky. Je ten typ knihy, který budete číst několikrát, abyste si postupně vryli do paměti všechna její krásná životní ponaučení a hluboké myšlenky. Já se k ní určitě vrátím několikrát, protože je plná mouder a čte se doslova jedním dechem. Pozvedne vás na duchu a po jejím dočtení se budete cítit jedineční.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Největší obchodník na světě v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených189x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených23x
v Knihotéce58x
v Chystám se číst67x
v Chci si koupit32x

Štítky knihy

marketing obchodování, prodej

Autorovy další knížky

Og Mandino
americká, 1923 - 1996
2016  83%Největší obchodník na světě
1997  75%Největší zázrak na světě
1997  87%Dvanáctý anděl
2002  83%Největší záhada světa
2016  72%Největší obchodník na světě - jak to dopadlo