Není římského lidu přehled

Není římského lidu
https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89474/bmid_neni-rimskeho-lidu-9OI-89474.jpg 5 834 834

Historický román z doby císaře Nerona. Hlavním hrdinou je kromě císaře samotného básník Petronius, soudce krásy na Neronově dvoře. Příběh vášní, vražd, intrik, násilí a lásky se čte jedním dechem a patří k těm skvělým dílům, které nám prostřednictvím strhujícího příběhu dokáží přiblížit dobu dávných kultur.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Není římského lidu. Přihlašte se a napište ho.

m_martina
08.07.2024 5 z 5

Krásně a čtivě napsaná kniha, která zpracovává mně blízké téma vlády římského císaře Nera. Byl to určitě jeden z nejhorších vladařů té doby, ale paní spisovatelka jeho příběh napsala opravdu dobře a poutavě. Zajímavá kniha.

Villon
12.06.2024 5 z 5

Styl paní Loukotkové je mi velice blízký, její knihy čtu s nadějí v lepší zítra.... V porovnáním s Quo vadis od Sienkiewicze, kde se zdůrazňuje kontrast mezi sílou víry pronásledovaných a divokými orgiemi Neronových pijáckých slavností, tady je doba pronásledování křesťanů popisována lidštěji, snad i díky pro mě velice milé, velice vzdělané a neméně a citlivé postavě Petronia a přesto, že se jednalo o lidské tragédie, spatříte v dějinách i trochu té naděje a lásky. Krásné čtení.

ellescorpio
15.04.2024 3 z 5

Jednou z mých nejoblíbenějších knih je Quo vadis, a proto jsem se na tuhle knihu moc těšila. Bohužel to pro mě bylo zklamání, chyběla mi tam hlavní dějová linka a to, aby příběh vtáhnul a nepustil. Autorka používá hodně básnický a květnatý jazyk a ačkoliv dokáže skvěle popsat prostředí, mně tam chybělo napětí, zvraty, chemie mezi postavami, výrazné charaktery. Knihu jsem měla jako audio, Pavel Soukup je velký profesionál, ale tady mi bohužel ten trochu až dokumentární styl příliš nesednul.

42 říjnových eknih zdarma

25.10.2020

Kniha Není římského lidu v seznamech

v Přečtených1 274x