Není úniku přehled

Není úniku
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434142/bmid_neni-uniku-t8D-434142.jpeg 4 364 364

Jeden z nejznepokojivějších případů, na kterém inspektor Fawley kdy pracoval Jsou vánoční prázdniny a z hořícího domu v severním Oxfordu záchranáři vynesli dvě děti. Tříletý Zachary je mrtvý a jeho starší bratr Matty bojuje o život. Byli doma sami? Otec je na konferenci v Londýně a nezvedá telefon, po matce není nikde ani stopy… Hasiči mají podezření na žhářství, brzy se však objeví nové důkazy a inspektor Adam Fawley se probudí do své nejhorší noční můry. Vše totiž nasvědčuje tomu, že nešlo o nehodu, nýbrž o vraždu.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

No Way Out , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Není úniku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (102)

work
27.05.2024 2 z 5

Tohle je má třetí knížka z Fawleyho série. Všechny sice nesou stejný rukopis - schopnost Hunterové rozvinout jediný zločin do prokombinovaného klubka motivů, vztahů a minulých událostí, které vede k rozuzlení a které vychází z té nejlepší tradice britské detektivky - ale každá (alespoň z těch tří co jsem četl) na to jde trošku jinak.
"V temnotě" byla prostě detektivka se vším všudy a ostatní odbočky a náhledy do duší všech protagonistů sloužily příběhu. "Vytoužená smrt" byla možná až moc překombinovaná a v závěru i značně nepravděpodobná a osobní příběhy tu působily spíš nějak navíc, nijak vyprávění neobohacovaly. No a "Není úniku" poměr sil znovu otáčí. Tentokrát tu máme něco na způsob Rosamundy Pilcherové, kde řešíme vztahy jednoho každého člena policejního sboru, míhají se tu romantické epizody se členy jiných policejních sborů, dosyta si užijeme rozpletání kdo koho je vlastně otec, dcera nebo syn, kdo a jak bude dědit, když sídlo lehlo popelem, a nádavkem je tu ještě problém s fešným zahradníkem s opáleným hrudníkem. Detektivní linie tu je jen jako záminka k tomu všemu a celé rozuzlení působí spíš jako z Cimrmana, ovšem bez humoru. I obvyklá výstřižková služba (kdo něco od autorky četl, tak ví o čem mluvím), je tu sice hojná, leč naprosto zbytečná. Jako by to celé bylo sepsané narychlo, aby se dostálo smlouvě s nakladatelem.
Kdyby to byla první věc, co jsem měl od Hunterové v rukách, asi bych se do dalších nepustil. Takhle vím, že umí psát fakt dobře, takže prozkoumám i ten zbytek.

Dajine
04.05.2024 5 z 5

Opět čtenářská parádička. Jako předcházející díly.


lucie.svobodova
03.05.2024 5 z 5

Máme zde další z případů inspektora Fawleyho, který si bude připadat jako v noční můře.

Vánoce… Severní Oxford… Požár domu. To nejsou úplně Šťastné a Veselé, že? Nejsou ani náhodou. Na místě totiž z domu vynáší dva chlapce, tříletý Zachary je mrtvý a desetiletý Mattie svádí boj o život a je transportován do nemocnice. Něco šíleného, že?
Jak se to mohlo stát? Přežije alespoň starší z chlapců?

A kde jsou sakra rodiče?
Otec má být dle zjištění na konferenci v Londýně, ale nedá se mu dovolat. Po matce nejsou žádné stopy. Byli chlapci opravdu sami doma? Nebo?

Prvotní podezření padne na žhářství, ale začínají se objevovat nové důkazy a zjištění je ještě o mnoho horší. Žádné žhářství, ale vražda.
Kdo mohl udělat takové zvěrstvo?

Na to musí přijít Adam se svým týmem. Začíná kolečko vyšetřování - výslechy, pitva … a je to zamotané, tak jak už jsme zvyklý. Tým vyšetřovatelů musí prověřit každou jednu stopu… a opět jich není málo. O překvapení a zvraty nebude nouze.

Střídá se nám zde vyprávění ze současnosti s náhledy do minulosti, až se nám vše krásně spojí v celek.

Nesmí chybět ani Cary “interaktivita - novinové články, přepisy výslechů, e-maily, internetové diskuze, plánek domu. A mě to prostě baví .

Z mého pohledu se jedná prozatím o nejvíc emotivní případ, sice jsme zde měli už pohřešované dítě, dítě s matkou ve sklepě, ale tohle je ještě silnější kafe. Možná je to tím, že jsem maminkou téměř tříletého chlapečka, možná tím, že se jmenuje Maty, možná tím, že se se ségrou narodili na Vánoce a také sváděli boj o život… a nebo prostě celkově tím, že jsem maminka.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších eknih (únor)

10.03.2020


Knižní novinky (9. týden)

23.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Není úniku v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených450x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených20x
v Knihotéce244x
v Chystám se číst223x
v Chci si koupit60x
v dalších seznamech6x