Neuvěřitelná hrdinství Sama Hollowaye přehled

Neuvěřitelná hrdinství Sama Hollowaye
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402175/bmid_neuveritelna-hrdinstvi-sama-hollowa-KHJ-402175.jpg 4 50 50

Sam Holloway ustál to nejhorší, co vám život může hodit pod nohy. A aby mohl pokračovat dál, podepřel se hradbou úzkostlivě dodržované rutiny, nenáročné práce a naprosté normality – s jednou výjimkou… Třikrát týdně se ze Sama stává maskovaný superhrdina hlídkující v ulicích svého rodného maloměsta. Připadá si tak alespoň na chvíli neporazitelný, ale jeho neuvěřitelná dobrodružství ho navzdory dobrým úmyslům občas přivádějí na pořádně horkou půdu. Pak se ale na scéně nečekaně objeví dívka, která začne Samovu pečlivě vybudovanou hradbu bourat. A hrdinovi nezbude než se rozhodnout, jestli má dost odvahy na to, aby strhl svou masku a postavil se čelem minulosti, před níž tak dlouho utíkal…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Unlikely Heroics of Sam Holloway , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neuvěřitelná hrdinství Sama Hollowaye. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

hlina
19.02.2023 4 z 5

Podle obálky jsem čekala něco úplně jiného. Rozjezd byl pomalejší, ale pak mě to vtáhlo.
Je to milé a dojemné čtení, místy vtipné, ale čím dál více smutné. Myslím, že je to jedna z těch knížek, u které je velmi důležité, zda ji člověk poslouchá (či čte) ve dvaceti a nebo v padesáti. S životními zkušenostmi budete příběh vnímat s větším nadhledem a budete ochotni přehlédnout některá klišé.

jaroiva
11.09.2022 5 z 5

Na audioknihu jsem narazila jen díky slevě. Podle obálky, a vlastně i anotace, jsem nabyla dojmu, že půjde o lehké humorné dílko k oddechovému poslechu. Nemohla jsem se víc mýlit.
Příběh mě dost zasáhnul. Byl mnohem hlubší, než jsem čekala a mnohem víc k zamyšlení.
Sáhla jsem po této četbě proto, abych zahnala chmury po předčasném úmrtí jednoho z nejsrdečnějších lidí z mého okolí. Tak to moc neklaplo. Ale s určitým smířením mi kniha přesto pomohla.
Místy jsem se pousmála, místy si i pobrečela.
Za tu naději, kterou ve mně kniha vyvolala, nestrhnu ani hvězdičku za nadužívání product placementu (Spar, Tesco, Marks&Spencer...)
Mohu jedině doporučit, třeba zrovna jako audioknihu.


Kifa
05.02.2022 5 z 5

Tak já vám nevím, kniha Neuvěřitelná hrdinství Sama Hollowaye je trošku jako život. Veselé momenty se střídají s těmi smutnými a postupem času těch smutných přibývá. Každý jsme z velké části odrazem své minulosti, která formuje naši budoucnost a nikdy nejde úplně odpárat. Každý si neseme nějaké to svoje malé, či větší trauma, které občas vyplave na povrch a stěžuje nám život. Každý hledáme v životě své místo, své štěstí a většina i svou druhou polovičku, se kterou by se o to štěstí mohla podělit. A někteří z nás se bojí udělat krok, aby to štěstí, tu naději, neztratili dřív než to získají. Sam možná je trošku posera, ale já ho chápu. Taky mě často napadne co říct, jaký krok udělat, ale nejde to a pak už je pozdě. Možná i proto jsem si Sama oblíbil a skoro celou dobu jsem mu přál, ať to pro něj dobře dopadne. Zároveň forma, jakou je kniha psaná je taková lehká, moc dobře čitelná, takže se od první do poslední kapitoly prakticky nejde odtrhnout.
Moc příjemné překvapení. A ještě si dovolím něco, co by nikdo z nás neměl zapomenout
"Nech minulost, aby budoucnost formovala, ne definovala"

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Nech minulost, aby budoucnost formovala, ne definovala


Kniha Neuvěřitelná hrdinství Sama Hollowaye v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených63x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených7x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst48x
v Chci si koupit12x

Štítky knihy

přátelství láska naděje psychologické romány smutek vyrovnání se s minulostí

Autorovy knížky

Rhys Thomas
britská
2019  83%Neuvěřitelná hrdinství Sama Hollowaye