Neuzavřené případy přehled

Neuzavřené případy
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32746/bmid_neuzavrene-pripady-mJ8-32746.jpg 4 93 93

Jackson Brodie série

1. díl >

Soukromý detektiv Jackson Brodie se ve své praxi vesměs potýká jen se sledováním nevěrných manželek. Bezprostředně za sebou se ale objeví tři, z policejního hlediska „mrtvé“ případy. Obrátí se na něj dvě sestry, které v pozůstalosti po otci objevily oblíbenou hračku své třetí sestry, jež před pětatřiceti lety zmizela. Obézní právník, jehož největší láskou v životě byla jeho mladší dcera, ho žádá, aby našel brutálního vraha, jenž jeho milované dítě zavraždil před deseti lety před jeho očima. Třetí případ mu připraví sestra ženy, která nezvládla mateřství a odloučený život na venkově, a v zoufalství zabila svého manžela. Detektiv Brodie dovede všechny tři případy, které se začnou vzájemně prolínat, k rozuzlení. Není to happy end, ale jistý morální rámec všech tří případů zaujme jak čtenáře psychologických románů, tak napínavých detektivek.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Case Histories , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neuzavřené případy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

tamara1351
29.09.2023 4 z 5

Autorčiny knihy mám velmi ráda a ani tahle není výjimkou.Zdá se ,že příběh je detektivkou,ale více než na vyšetřování se autorka zaměřuje na vztahy ,na to,jak nás od dětství ovlivňuje rodina a na traumata,která z toho mohou vzejít a že stát se vrahem ,obětí i spoluviníkem je možné raz dva.

marvarid
03.11.2021 4 z 5

Autorka je výborná vypravěčka, takhle nějak si představuji „anglický humor“. Tři povídky zapletené do jednoho románu se čtou opravdu snadno. Přestože řada událostí je tragická (tragická natolik, že to zřejmě řadu čtenářů odrazuje), každou chvíli jsem se v duchu usmívala nad suchým a neuvěřitelně trefným glosováním děje. Jen ten konec – byl trochu trapný, jako by si JA chtěla udobřit tu část čtenářské obce, na kterou bylo těch ran osudu moc, a tak na závěr absolvujeme přehlídku šťastných rozuzlení (které tu nebudu rozepisovat, aby nebyl komentář označen jako spoiler).


yarar
12.10.2021 3 z 5

Žánrově ani ryba,ani rak.Přecpáno lidským neštěstím a trvalým smutkem těch,kteří přežili své blízké.Autorčin styl je zajímavý,určitě ne laciný,ale prostě to nebylo ono.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (46. týden)

10.11.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Neuzavřené případy v seznamech

v Přečtených110x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených7x
v Knihotéce115x
v Chystám se číst107x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech1x