Neviditelné nestvůry přehled

Neviditelné nestvůry https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31743/bmid_neviditelne-nestvury-hSs-31743.jpg 4 429 429

Supermodelka Shannon McFarlandová měla kdysi úplně vše: krásné tělo, zářivý úsměv, peníze, dům, přítele a prý i bratra. Pak přišla o obličej. Kulka jí utrhla čelist. Strávila měsíce v nemocnici. Neumřela. Shannon McFarlandová je bez obličeje, bez možnosti mluvit a bez přítele pěkně vytočená. Dokonce tak spravedlivě vytočená, že se rozhodne zabít svou nejlepší kamarádku.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Invisible Monsters , 1999


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neviditelné nestvůry. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (66)

nevimcoctu
09.10.2023 3 z 5

Když jsem začala Neviditelné nestvůry číst, věděla jsem jenom, že mají obsahovat nějaký zvrat. Zvraty mám ráda, tak se na ně vždycky těším, ale tady byl konec vlastně část, která se mi líbila nejmíň. Mám v oblibě tenhle chaotičtější styl psaní, skoky v ději sem a tam... Ale tyhle zvraty mě prostě nijak nepřekvapily a konec mi přišel neúplný. Nebudu mít tendence si to někdy přečíst znovu.

Pivísek
11.04.2023 4 z 5

Ze začátku jsem chtěla knihu odložit, protože to byl jeden velký chaos, ale postupem času se dávaly dohromady souvislosti a příběh byl čím dál zajímavější. Styl autorova psaní není pro každého, ale má něco do sebe. Nakonec za nečekanou pointu a šílené zvraty dávám 4* a možná od autora ještě něco zkusím!


JP
02.08.2022 3 z 5

Dlouholetý rest a už koukám, je to dvanáct let... nějak mě k tomu dokopalo, když jsem si opět připomenul a zjistil, jak moc mě baví Palahniuk, jako člověk, za jeho psaním, jak nad ním přemýšlí, jak ho komponuje, jak o něm mluví, co ho na tom baví - starší JRE podcast epizoda s Chuckem (#1158) je jediná, kterou jsem si pustil dvakrát, kompletně... ale především nedávné otevření jeho 'Consider This', knihy, kterou vřele doporučuju a užívám si každou její stránku, takové "o psaní... a sem tam anekdoty s lidma, co se se mnou okolo toho motají tři dekády... a většina z nich už zemřela"). Škoda, že totéž nadšení nesdílím u dalších jeho prací. Možná nebylo nejchytřejší, skočit po jeho "klubu rváčů, před klubem rváčů", ale chtěl jsem si něco dát a tohle bylo vždycky velikým restem. Nicméně začínám mít pocit, že je to podobně jako v případě "China Miéville", kdy máte určité mladické fantaskní okno, které se vám otevře proto, aby se tahle literatura stala něčím význačným, ale jakmile ten čas minete, už to nemůžete zpětně dohnat. 'Neviditelné nestvůry' sice mají typický rukopis a typické zaujetí palahniukovskými tématy a motivy, ale jako kdyby tomu ještě pořád dost chybělo a už to zkrátka nebylo ono, jako kdysi. Stárnu. Tisíciletá duše. Je to definitivně lepší, než řada pozdnějších experimentálních textů, které vidím jako hlavní důvod, že jsem se od Chucka i poté, co jsem si dva a půl krát přečetl jeho opus, nakonec odklonil (Klub rváčů 2.5x, Snuff, Prokletí a pak nedočtení Programu pro přeživší), ale celou dobu jsem se nebyl schopen úplně napojit na to, o čem příběh vlastně je... samozřejmě tomu nepomohlo i to nelineární myšmašování v ději a čase a ostatně i postavách. Definitivně o sobě nemůžu tvrdit, že pokud jde o Chucka, mám načteno. Ale co se mi od něj líbí, to se mi zase líbí opravdu hodně. A tohle byl spíš průměr.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Neviditelné nestvůry v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených573x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených40x
v Knihotéce219x
v Chystám se číst286x
v Chci si koupit50x
v dalších seznamech9x

Štítky knihy

psychologie americká literatura

Autorovy další knížky

Chuck Palahniuk
americká, 1962
2005  88%Klub rváčů
2009  68%Snuff
2007  81%Strašidla
2010  81%Neviditelné nestvůry
2012  73%Prokletí