New York přehled

New York https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47780/bmid_new-york-65dcdfb6b1b9e.jpg 4 68 68

V poutavě napsaném románu líčí autor tři a půl století vývoje New Yorku od holandské kolonie Nový Amsterdam, obchodující s místními indiány, přes ovládnutí Angličany, osamostatnění Spojených států až po dnešní světovou metropoli.

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

New York , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize New York. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

zdenka4808
24.04.2023 5 z 5

Jsem nadšená. Moje druhá kniha od E. Rutherfurda. Přiznám se, že před čtením knihy jsem toho o New Yorku moc nevěděla a po dočtení bych se na Manhattan hned vypravila a všechna ta místa osobně navštívila. Moc se mi líbí poznávat historii města prostřednictvím fiktivních lidí a jejich osudů než číst jen strohá fakta.

HelaF
03.06.2022 4 z 5

Rutherfurdovy knihy mě baví. Baví mě, jak na historii nějakého konkrétního místa vysvětlí souvislosti dějů státu či celého světa a jak tyto děje mohou ovlivnit život jednoho konkrétního člověka i celé rodiny. Kniha začíná v době prvních kolonistů, vypráví příběhy prolínání místních původních obyvatel s osadníky. Na holandských rodinách ukazuje že kdysi měly ženy velká práva, jak je postupem doby ztratily a pak opět získávaly. U černošských rodin je vyprávěn příběh ztrát práv i to že záleželo vždy na konkrétních lidech jak se k sobě chovali a jak kvalitní mohli mít život.


1amu
23.12.2018 4 z 5

Jsem rád, že jsem před touto knihou přečetl sérii Beverly Swerling na obdobné téma, tedy pokud jde o NY.
Obdivuji autora již kvůli množství informací, které čtenáři poskytl. Před tím jsem od něj četl jen Paříž. Čeká mě Russka. A nejsympatičtější postava ? Sára z Brooklynu se svou úžasnou galerií.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha New York v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených95x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených12x
v Knihotéce113x
v Chystám se číst91x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech3x