Oběšení psi přehled

Oběšení psi https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/283852/bmid_obeseni-psi-bqg-283852.jpg 4 119 119

Niels Oxen série

1. díl >

Niels Oxen, bývalý příslušník dánské armády, nositel nejvyššího vyznamenání, je nyní bezdomovec žijící v severozápadní části Kodani. Válečný veterán sbírá vratné láhve a žije z odpadků ze supermarketů. V naději, že přemůže své vnitřní démony, míří bývalý člen speciálních jednotek na sever, na Jutský poloostrov, kde si zřídí tábor v lese a vede prostý život. Ale ten se brzy změní v noční můru. Po noční návštěvě středověkého hradu na okraji lesa se stane podezřelým z vraždy jeho majitele, bývalého velvyslance a zakladatele vlivné výzkumné skupiny. Dánská policie a zpravodajská služba přijedou nápadně brzy a dřív než má Niels čas cokoli udělat, jsou on a neortodoxní agentka Margrethe Franck zataženi do vyšetřování série záhadných vražd, které spojuje jeden prvek: oběšení psi. Oběšení psi vyšli v Dánsku v roce 2012, dočkali se výborné kritiky a bylo prodáno více než 20.000 kusů.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Omega
Originální název:

De hængte hunde , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oběšení psi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (40)

oblakaknih
02.10.2022 2 z 5

Kniha Oběšení psi mi doma ležela opravdu dlouho. Neměla jsem žádná velká očekávání, přesto jsem z knihy spíše zklamaná, na rozpacích.

Co se samotného žánru knihy týče, thrillery a detektivky jsou snad mým nejoblíbenějším. Ovšem spojení s politikou už značně pokulhává.

Rozjezd byl pomalý, dokonce bych i použila slovo extrémně. Kapitoly nedávaly smysl, střídalo se tam několik různých postav, různých prostředí, různých událostí. Hodně jsem se bála, že takhle to bude celou knihu.

Problém s postavami bohužel přetrval, bylo jich prostě příliš a hlavně ty, kolem kterých se příběh primárně točil, byly popsané jednoduše a povrchově.

Pokud bych chtěla zmínit více o postavách, vydalo by to na samotnou knihu. Nicméně hlavní hrdina, který se ne úplně pochopitelně nachomýtl k vyšetřování, mi víceméně přirostl k srdci. Má totiž jakousi osobnost detektivního hrdiny a to já prostě můžu.

Styl psaní mi nesedl. Ačkoli kapitoly byly krátké, kniha se minimálně do poloviny špatně četla.

Do děje jsem se nemohla naplno začíst, tudíž jsem příběh nijak moc neprožívala a nějaké napětí se hledalo jen těžko.

Celkově jsem z knihy dosti na rozpacích, ale je to rozhodně jedna z těch, na které brzy zapomenu.

(Kdybych hodnotila české zpracování, zvláště pak korekturu, vyšlo by to na 0/5.)

Kubajzz
29.11.2021 5 z 5

Knížku jsem objevil náhodou a určitě si přečtu i další díly o Nielsi Oxenovi. Za mě super, plný počet hvězdiček. Doporučuji.


ZuzaKoza
14.05.2021 4 z 5

Knihu hodnotím 4 * a to proto, že je ze série a mám nyní rozecteny druhý díl. Jako samostatnou knihu bych hodnotila menším počtem,duvody uvedu. Nicméně jsem moc ráda, že jsem to s ní na začátku nevzdala a dočetla do konce, protože příběh samotný je super. Co mi ale vadilo a mě osobně hodne rusilo, byly gramatické chyby, vynecháváni slov, předložek atd.(kolikrat každá druhá stránka a na jedné stránce mnoho chyb) , také dost obsáhlé popisovani míst-prilis zdlouhavé, asi špatný překlad, nebo nevim.. Nicméně mě tedy zajímala zápletka a určitě stojí za to knihu dočíst.. Nakonec jsem nadšená a jak už jsem zmínila, druhý díl je oproti tomu jako nebe a dudy a jsem zažraná do každé stránky a hlavně bez chyb..Určite doporučuji, nenechat se odradit a dát 1.dilu šanci, příběh i zápletka skvělé...a pokračování též.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Oběšení psi v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených162x
ve Čtenářské výzvě37x
v Doporučených5x
v Knihotéce132x
v Chystám se číst101x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech3x