Nová cesta k léčbě šikany přehled

Nová cesta k léčbě šikany
https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79124/nova-cesta-k-lecbe-sikany-79124.jpg 5 13 13

Kniha přináší nové poznatky o školní šikaně a nové metody jejího řešení. Je zde srozumitelně, krok za krokem a prostřednictvím řady případů osvětlována účinná a minimálně riziková cesta k léčbě šikanování, jejímž základem jsou metody vnitřní diagnostiky a alternativní nápravy, které respektují vývojová stadia a různé formy šikanování. Pozornost autora se obrací také na nové skutečnosti, jako je kyberšikana, šikana učitelů, projevy šikany v mateřských školách. Jedna kapitola je věnována rodičům, kteří hledají pomoc při šikanování svých dětí. Autor navazuje na svou úspěšnou knihu Bolest šikanování (2005), která se stala učebnicí na vysokých školách a zároveň si získala zájem široké veřejností. Knihu ocení učitelé, vychovatelé, psychologové, sociální pracovníci, rodiče, studenti pedagogiky. Dr. Michal Kolář, etoped a psychoterapeut, se dlouhodobě zabývá problematikou šikanování. V této oblasti spolupracuje s MŠMT ČR na koncepci prevence. Je autorem řady publikací o sociopatogenních jevech. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nová cesta k léčbě šikany. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Maanna
06.11.2021 5 z 5

Pan Kolář dokáže obdivuhodně skloubit odbornou erudici a praxi. Je jen škoda, že se jeho metody v praxi neprosazují rychleji. Minimálně v mém okolí je stále plno škol, které jsou si jisté, že na nich šikana není, nebyla ani nikdy nebude, a jakékoliv stížnosti tímto směrem jsou pokládány za neopodstatněné. V podstatě máme velké štěstí, že máme někoho, kdo dokáže problematiku šikany objasnit srozumitelně a přitom zacházet do velké hloubky, co se kořenů a fungování celého problému týče (i když mi někdy lehce vadí některá metaforická pojmenování), tak by bylo fajn, kdybychom toho uměli skutečně využít...

KateCullen
11.02.2019 5 z 5

Skvělá kniha o šikaně a o tom, jak ji rozpoznat a řešit, včetně (až neuvěřitelných) případů.


Delicius
07.01.2017 5 z 5

Pan Kolář umí dobře čtivě psát. Občas mě irituje, jak se některé informace dokola opakují, nicméně hádám, že to má svůj význam- zdůraznit důležité informace, opravdu to čtenáři vtlouct do hlavy.
Když jsem tuto knihu poprvé otevřel (měl jsem se učit celou etopedii. a místo toho vytáhl tuto knihu z povinné literatury), četl jsem jen příběhy. Asi pět hodin v kuse, do jedné ráno jsem pročítal pasáže, přečetl všechny děsivé příběhy.
V jinné, skvělé knize (Krizová intervence -Vodáčková a kol) se píše: "Jak na vás vaše okolí pozná, že jste přečetli právě tuto knihu?"
Myslím, že tato kniha k těm vyjímečným knihám, které mají sílu ovlivnit člověka, patří...
Minimálně pro mě přehodnocení mé školní kariéry od základky až po střední...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nová cesta k léčbě šikany v seznamech

v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x