Nové Pompeje přehled

Nové Pompeje
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328797/mid_nove-pompeje-vfp-328797.png 3 106 106

Nové Pompeje série

1. díl >

Ve snaze zachránit obnovitelné zdroje energie učiní vědci kontroverzní a nebezpečný objev: možnost transportovat hmotu z dávné minulosti. Jejich největším tajemstvím jsou Nové Pompeje, replika města plná Římanů z doby tři minuty před zničujícím výbuchem sopky Vesuv. Nick Houghton neví, proč si jej společnost vybrala jako historického poradce. On je prostě nadšený, že tu práci dostal. Dokud nenarazí na záhadné okolnosti kolem osudu svého předchůdce. Dokud si neuvědomí, že společnost má více tajemství, než se domnívají i ti nejbláznivější tvůrci konspiračních teorií. Dokud si neuvědomí, že své „zajatce“ z dávné minulosti velmi podcenili...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Omega
Originální název:

New Pompeii , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nové Pompeje. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

Sammy.Boy
01.04.2024 3 z 5

(Čtenářská výzva) Pro milovníky antiky a historie jako takové je tohle velmi zajímavě pojatý příběh, podtržený nápaditým přebalem knihy. Celkově mi však nějak nesedlo zpracování. Téměř 3/4 knihy je jen omílání toho samého dokola, navíc příběh negraduje tak, jak by si asi čtenář představoval. Ještě musím chvíli popřemýšlet, jestli vůbec chci vědět, jak budou NOVÉ POMPEJE a osudy jejích obyvatel pokračovat dál. . .

Kexina
24.07.2021 2 z 5

Nápad to byl zajímavý, bohužel autor ho nedokázal využít. Hlavní problém knihy je v tom, že autor neuhlídal hranici, kdy se z napětí a tajemna protahováním stává nuda a zbytečný prostor je třeba vyplnit mlácením prázdné slámy. Doufala jsem, že chatrný způsob vyprávění zachrání alespoň závěr příběhu, ale ani to se bohužel nestalo.

Přečtení nelituji, ale být kniha o 200 - 250 stran kratší, byla by to asi příjemnější průměrná oddechovka na jeden večer.
Další díly série už číst nebudu.


Hall3006
13.07.2021 4 z 5

První díl dualogie nás zavede do Nových Pompejí vytvořených korporací pro výzkumy svého objevu přenášení lidí z minulosti. Příběh se posléze zamotava a díky časovým paradoxům a různým pohnutkám postav se děj stává nepředvídatelným a ke konci jsem měl co dělat udržet nit. Čekám u druhého dílu vysvětlení nejasností. Kniha určitě stojí za přečtení pro nápad použitý jako nosná linka příběhu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nové Pompeje v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených135x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených2x
v Knihotéce119x
v Chystám se číst96x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

alternativní historie cestování časem Řím Pompeje sci-fi

Autorovy další knížky

2017  69%Nové Pompeje
2018  68%Impérium času