Nový život přehled

Nový život https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111977/bmid_novy-zivot-HGa-111977.PNG 4 87 87

V románu Nový život student Osman propadne kouzlu záhadné knihy a zároveň i překrásné dívce Canan, v jejíchž rukou knihu poprvé spatřil. Když Canan zničehonic zmizí, vydává se ji Osman hledat a zároveň odhalovat záhady světa popsaného v knize. Opouští všechny dosavadní jistoty a podniká dalekou cestu, aby unikl moderní civilizaci a znovu objevil tradiční způsob života. V knize nacházíme téma střetu modernity a tradice, Východu a Západu, ale můžeme ji chápat i jako napínavou road-movie s kriminální zápletkou, jako mystickou cestu za poznáním Boha či smyslu života.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Yeni Hayat , 1994


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nový život. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

dr.horrible
09.07.2023 4 z 5

Veľkou devízou je exotickosť prostredia a kultúry, ktorá je sama o sebe magická. V podstate mi vadilo len neurčité nazývanie knihy tou knihou, čo bol teda docela trapas, bez nejakého výraznejšieho opodstatnenia.
Ale tá atmosféra, hlavne pri cestách autobusmi, tá zato stála.

Lili
12.03.2023 3 z 5

-- Nejdůležitější je prožít život tak, aby si každý uchoval dobro, které v sobě má. --


Ruralista
01.08.2022 5 z 5

Těch zdejších dvaasedmdesát procent je sakra málo. Pravda, této knize se zprvu ztěžka přichází na chuť, hůře se jí oddává, ale pakliže se jí čtenáři povede přijmout, s pokorou se podvolí jejím pravidlům hry a zákonitostem, dovolí jejím účinkům vstoupit do své mysli a duše, ihned se před ním ve své plné síle a kráse rozprostře Pamukův melancholicky snový svět citlivých niterných představ, velmi bohaté imaginace, lyrických pohledů, vhledů, vjemů, poetického dotýkání se podstat věcí, lidí, dějů, svět magických zobrazení a hlubokých myšlenek a teprve poté se, podobně jako hlavní hrdina okouzlen svou knihou a zasažen jejím duchovním světlem, s ním ocitne na pouti nového života.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nový život v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených107x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených6x
v Knihotéce77x
v Chystám se číst45x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech4x