O dívce Grace přehled
Anthony Doerr
David Winkler, tichý chlapec okouzlený nestálostí počasí a posedlý sněhem, žije na Aljašce ve městě Anchorage. Někdy vidí události ještě předtím, než se stanou ‒ muže s krabicí na klobouky srazí autobus, sám David se v supermarketu zamiluje do krásné ženy. Sen o tom, že se mu nepodaří zachránit svou malou dceru při záplavách, ho naprosto zdrtí. Odjede tisíce mil daleko, opustí svou rodinu, domov i budoucnost, aby vyplnění tohoto snu zabránil. Na ostrově v Karibiku, kde skončí sám a bez peněz, navíc netuší, jestli jeho dcera přežila a jestli mu manželka útěk kdy odpustí, mu poskytne přístřeší rodina s mladou dcerou. A právě ta ho nakonec probudí zpět k životu a přiměje ho hledat všechny, jež opustil. Doerrovy postavy jsou plné smutku a nenaplněných tužeb, ale také laskavosti. Jeho pochopení pro lidskou slabost je až neuvěřitelně jímavé... celý text
Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: 2017 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
About Grace, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O dívce Grace. Přihlašte se a napište ho.
Pořad nechápu, ze jsem knihu zvládla přečíst, musela jsem se vyloženě donutit.. pasáže téměř o ničem, hlavní postava mi byla nesympaticka a protivna, přišlo mi, ze nemá žádnou osobnost a vůli něco se svým životem dělat, jen proplouvat. Nikdy víc..
Knihománie odstartovala...
27.10.2017
„Může budoucnost zůstávat jiným lidem tak dokonale skrytá?“
Kniha O dívce Grace v seznamech
Aljaška americká literatura hledání smyslu života rodinné vztahy rodičovství sníh, vločky společenské romány
2015 | Jsou světla, která nevidíme |
2017 | O dívce Grace |
2016 | Zeď vzpomínek |
2016 | Sběratel mušlí |
2018 | Čtvero ročních období v Římě |
Tak nevím, proč jsem to četla, ale jsem ráda, že jsem na konci. Konec byl totiž to jediné, kvůli čemu jsem nakonec dala knize 2 hvězdičky. Dlouhé popisy míst mi přišly nudné, hlavní postava extrémně nesympatická bez vůle k životu. Celkově jsem rozhodně čekala víc, když si vezmu, jak je autor uznávaný a oceňovaný.