Odpad přehled

Odpad
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/226372/mid_odpad-RvH-226372.jpg 4 57 57

Thriller připomínající slavný film Milionář z chatrče. Rafael bydlí spolu se dvěma kamarády na skládce odpadu v nejmenované zemi připomínající Brazílii, jsou to děti ze slumu. Jednoho dne najde mezi odpadky tašku, v níž je 1100 peset, obrázek a klíč. Tento nález v chlapcích zažehne touhu po dobrodružství, a tak se rozhodnou přijít na to, komu věci patří. Když to zjistí, dozvědí se i o boji jednoho člověka se strašnou nespravedlností. To se však dozvědět neměli – brzy začne jít o život i jim... Andy Mulligan je populárním a oceňovaným autorem knih pro mladé publikum. Jeho tvorba je silně ovlivněna jeho pobytem v Kalkatě a v Brazílii. Novelu Odpad zfilmoval Stephen Daldry, autor tak slavných filmů, jako jsou Hodiny, Předčítač nebo Billy Elliot. Scénář napsal Richard Curtis, scenárista a režisér Lásky nebeské.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo
Originální název:

Trash , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odpad. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Hanathor
07.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Kniha ze zajímavého prostředí,která se četla velmi dobře - i dospělákovi :)
Nejde mi ale do hlavy "neschopnost" policie - pokud i nějaký zahradník věděl, že úkryt se nachází na hřbitově, jak je možné, že na to policie nepřišla?

Leniik33
31.10.2019 5 z 5

Ke knížce jsem nejprve byla skeptická a neočekávala jsem žádný zázrak. Po pár stránkách se to ale zlomilo a děj začal být opravdu poutavý a zajímavý. Doporučuji :)


esfinge
24.01.2019 5 z 5

Knihu si vypůjčil můj 11letý syn a ani jsem nečekala, že se tak rychle začtu já. Příběh poutavý, prostředí skládky naprosto silene-nutici se zamyslet. Klukům jsem fandila a i přes naivitu pribehu dávám plný počet. Však je to kniha přeci jen určená pro mladší čtenáře.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Odpad v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených82x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených2x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

zfilmováno

Autorovy knížky

2014  80%Odpad