Okamžik co mění život přehled

Okamžik co mění život https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12322/mid_okamzik-co-meni-zivot-rrJ-12322.jpg 4 59 59

Příběh patnáctileté dívky Leny, které se změní od základu život po autohavárii, při které ztratí zrak. Lena je hezká a milá dívka, kterou čekají krásné prázdniny s jejím novým přítelem Frederikem. Vše se ale změní, když se s přáteli vydají na výlet, který skončí velmi nešťastně. Při havárii ztratí Lena zrak a začíná pro ni úplně nový život. Na počátku cítí pouze bezmoc a chtěla by zemřít. Její přátelé a rodina jí pomáhají, jak jen mohou, ale vše závisí na ní. Autorka zde působivě líčí pocity člověka, který má dojem, že ztratil vše, jeho naprostou apatii a bezmoc. Mladou dívku čeká velmi dlouhá cesta k nalezení sama sebe. Příběh je napsán na základě skutečných událostí.... celý text

Literatura světová Romány Dívčí romány
Vydáno: , Nava
Originální název:

Der verlorene Blick , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Okamžik co mění život. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Aneleh
08.02.2024 5 z 5

Další kniha, kterou jsem si zařadila mezi ty, na něž nezapomenu. To, s čím se musela srovnat dospívající patnáctiletá dívka s neobyčejně krásnýma očima, je opravdu kruté. Celou dobu jsem jí držela palce, aby se s tím poprala. Lena mi byla sympatická, to co ona zvládla, by ani leckterý dospělý nedokázal. Měla štěstí na dobré přátele i milující rodinu, a tak se nakonec, jak jen to šlo, zařadila do normálního života svých vrstevníků. Spisovatelka perfektně líčí veškeré Leniny prožitky a pocity, její bolest a beznaděj. Motiv skutečné události knize přidává ještě více na atraktivnosti.
Protože až 90 % vnímáme zrakem, je slepota to nejhorší, co může člověka potkat. Proto knihy s touto tématikou jsou vždy emočně velmi silné příběhy. Jak důležité je chránit si a opatrovat svůj nejdůležitější smysl si po přečtení této knihy uvědomí snad každý:
"Nevnímala jsem den ani noc. Neviděla jsem ani sama sebe. Jediné co bylo skutečné, byla temnota. Pořád a všude temnota."

skippingrope
03.04.2022 3 z 5

tato kniha se mi od této autorky líbila nejméně. Lena mě od začátku srala a nebyla mi sympatická, všechno se seběhlo tak nejak rychle a rychle to i skončilo. opravdu, ten konec jsem moc nepobrala. jako by to autorku uz nebavilo psat a tak to chtela co nejrychleji ukoncit. tema vybrane dobre, ale zpracovani nic moc.


Jana512
23.01.2020 5 z 5

Jak se může v jediné chvíli změnit životní situace a co prožívá Lena, než dokáže situaci přijat? Pro ni samotnou to bylo hodě těžké, ale má rodinu a dobré přátele, kteří ji pomohli zařadit se znovu do života.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Okamžik co mění život v seznamech

v Přečtených110x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených10x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

slepota nevidomí německé romány

Autorovy další knížky

Jana Frey
německá, 1969
2002  81%Mrazivý ráj
2001  83%Falešná volnost
2003  83%Okamžik co mění život
2002  83%Šepot koní - Nejkrásnější příběhy o koních
2002  75%Posedlá strachem