Okna vesmíru dokořán přehled

Okna vesmíru dokořán https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28662/bmid_okna-vesmiru-dokoran-Pi1-28662.jpg 5 100 100

...jak to všechno ve vesmíru začalo? O tom pojednává tato kniha, napsaná podle stejnojmenného televizního seriálu. Skvěle ilustrována Kájou Saudkem.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Okna vesmíru dokořán. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Leona333
19.02.2023 5 z 5

Nebudu lhát, tuhle knížku jsem si jakožto náctiletá, potřebovala nutně sehnat, ne kvůli tehdejšímu seriálu..., ale kvůli fantastické ilustraci Káji Saudka.
Když jsem ji konečně sehnala, otevřela - začetla se, zjistila jsem, že kniha není fantastická jenom díky kresbám, ale i díky dobře propracovanému - zábavnému textu pro všechny laiky, kteří baží po poznatcích o vesmíru - astronomii.
Knížku mám stále doma, ve své knihovně a čas od času do ní juknu, abych se skrze ní, mohla znovu vrátit - vznést ku hvězdám. ; )

Mánička178
27.03.2022 5 z 5

Jako první jsem poznala stejnojmenný pořad, který (ač "retro") mě neskutečně nadchnul. Proto jsem se začala pídit i po knížce - a jakou radost jsem měla, když přistála v mých rukách. Moje nadšení nevyprchá, navzdory věcem, kterým asi nikdy neporozumím: výpočtům nebo obrovským číslům a podobně :D Nevadí mi, že některá tvrzení jsou již zastaralá, naopak mě těší se seznámit s tehdejším pohledem. Např. mě potěšilo, když jsem si četla o tom, že ve zkratce "asi exitují gravitační vlny" a hle - roku 2015 byly objeveny - to vím díky Hyde Parku Civilizace s Kipem Thornem, který za to dostal Nobelovu cenu! :D Prostě paráda. Jiří Grygar umí o vesmíru vyprávět tak poutavě, přibližuje věci na srozumitelných příkladech, má opravdu ohromný dar zapálit nadšení, zvídavost, obdiv :) A mě dnes ten vesmír přijde snad ještě větší a podivuhodnější, než dřív... Krása!


tra-my5156
10.10.2020 4 z 5

Ty ilustrace v knize mě nejednou pobavily a zároveň informace jsou super hezky shrnuté.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Okna vesmíru dokořán v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených137x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených18x
v Knihotéce103x
v Chystám se číst31x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x