Opuštěný dům přehled
Mirka Skočílková
Anna chce začít znovu. O mnohé ze své minulosti by se s ostatními dělila jen nerada a s vlastní rodinou nemá zrovna dvakrát dobré vztahy. Díky svému koníčku, jímž je focení, narazí jednoho dne na starou, opuštěnou vilu, která jí učaruje. Když se o dům začne zajímat, zjišťuje, že ten je opředený záhadnými historkami – a že má neméně záhadného, ale také velmi charismatického majitele, kterému Anna učaruje. Aniž by to tušila, svou přítomností mu velmi pomáhá v boji s jeho těžkými psychickými problémy…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Opuštěný dům. Přihlašte se a napište ho.
Anička... milovala jsem tuhle postavu od začátku až do konce... Tak neuvěřitelně hodná, empatická, srdcová... Proč takoví nejsou všichni lidé kolem nás? Její život byl tak krutý, že jsem u knihy potlačovala slzy... konec jsem sice odhadla už z tak v polovině, ale přesto byl nádherný... Andělé jsou v nebesích...
S knihou jsem se trápila dlouho,
navzdory vysokému hodnocení a nadšeným komentářům.
Mně přišla nudná a nezáživná.
Mam pocit, že potenciál a hloubka těžkých témat byly utopeny ve zbytečném balastu a neustálém opakování už řečeného.
Knihu vracím do knihovny a jsem ráda, že jsem si ji nekoupila.
Obálka je krásná, to ano, ale já potřebuji od knihy více.
Knižní novinky (34. týden)
23.08.2021
„Vzpomínky jsou jako nafouknutý balon. Snažíte se je ponořit pod vodu, ale čím hlouběji je tlačíte, tím rychleji se vrací zpět a se šplouchnutím dopadají na vodní hladinu.“
„Pravda se špatně poslouchá.“
„Nemá cenu honit čas, on si nás dostihne sám.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Opuštěný dům v seznamech
fotografování láska pro ženy duševní poruchy, duševní nemoci nový začátek staré domy české romány
2019 | Violka: Román o hledání domova |
2021 | Opuštěný dům |
2020 | Kdo věří na zázraky |
2023 | Vesničanka |
2024 | Červená nit osudu |
Bavilo mě to. Příběh na mě působil jako ze života. Anička je postava, která čtenáři přiroste k srdci. také ostatní postavy byly hezky vykreslené. Aniččin osud mi byl blízký, a proto pro mě byla kniha silným zážitkem. Také téma Downova syndromu je v mém životě hluboce zakořeněno a těšilo mě o něm číst. ,,Downíci" zde byli moc hezky a realisticky popsáni a jsem ráda, že se díky knize dostane toto téma zase o trošku více do povědomí lidí.
Jediné, co bych knize vytkla je jakási jednoduchost stylu, jakým je napsána. Neřekla bych, že kniha jako celek je povrchní, to v žádném případě. Přesto způsob, jakým je psaná občas jen tak sklouzne po povrchu. Jednu hvězdičku tedy ubírám hlavně proto, že si myslím, že mě kniha mohla zasáhnout ještě o krapítek víc.