Ostrov na konci všeho přehled

Ostrov na konci všeho
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391307/bmid_ostrov-na-konci-vseho-vF6-391307.jpg 4 59 59

Ami žije se svojí nemocnou matkou na ostrově, který je omýván mořem stejně modrým jako blankytná obloha. Miluje to tu a nikdy by ji nenapadlo, že bude muset tento ráj opustit. Příchod krutého generála Zamory ale vše změní. Z jeho rozhodnutí je na ostrově zřízena kolonie pro nemocné leprou a všichni zdraví lidé musí odjet pryč. Ami je převezena do sirotčince na jiný ostrov, nemyslí ale na nic jiného, než jak se dostat zpět. Dokáže s pomocí dívky s medovýma očima a motýlím jménem najít cestu domů, k ostrovu na konci všeho?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Island at the End of Everything , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrov na konci všeho. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

_Žanet_
30.12.2023 5 z 5

Kouzelná knížka plná sympatických postav, které mi po celou dobu čtení nelezly ani jednou na nervy. Jenom párkrát jsem se pozastavila nad vyspělostí hlavní hrdinky, která mi občas přišla až moc přehnaná, ale vzhledem k tomu, čím vším si malá Ami za svůj život prošla, nad tím člověk může přimhouřit oči a považovat ji za dítě, které život donutil předčasně dospět.
Tohle je však jediná malinkatá výtka, kterou k celé knížce mám. Hltala jsem každou stránku, soucítila se vším, co se hlavní hrdince dělo a na konci mi dokonce ukápla i nějaká ta slza. Všem, kdo váhají, zda si knížku přečíst, bych rozhodně poradila, ať se toho nebojí. Mně samotné se totiž nejdříve do čtení vůbec nechtělo, ale teď mohu s klidem říct, že jsem ráda, že jsem se do čtení dala a že si ke všem příběhům, do kterých jsem se při čtení zamilovala, mohu přidat i ten Ami a jejích přátel.

Elena_Dark
25.09.2022 5 z 5

Fantastické.. oslnivá kniha nejen příběhem, ale hlavně dobrodružným duchem, který v sobě po celou dobu čtení nese. Kniha má v sobě zakořeněné hluboké poselství, ke kterému by se dalo říct už jen jediné..kdo už dorazil na svůj ostrov na konci všeho?


JointlieKat94
04.06.2022 4 z 5

Jsem neuvěřitelná. Autorcino jméno mi něco říkalo, jako bych snad něco od ní četla.. a ono jo. Kniha "Až přejde zima" mi leží v knihovně, v přečtených.. nějak jsem si nemohla vzpomenout, tak jsem hledala své hodnocení a tam napsáno, že kniha byla vlastně hezká, chtěla jsem dát tři hvězdičky, na konci mě to ale přesvědčilo ke hvězdám čtyřem, ale že kniha nemá zapamatovatelný děj.. a že na ní asi rychle zapomenu.

Světe div se, ale u této knihy to mám naprosto stejně. Celé čtení jsem si říkala, že je to na hvězdičky tři, konec mě dostal, tak jsem to zvedla na čtyři. Jen tady bylo téma tak zajímavé a mnou neprobádané, a skutečné, že si o tom musím ještě něco přečíst. Vlastně mě docela dostalo, že takový příběh se opravdu stal (nebo teda, víme jak je to myšleno). Neuvěřitelné, skutečné.

Hvězdičky tedy čtyři, a děkuji za něco nového, pro mě.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (19. - 25.11.)

19.11.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ostrov na konci všeho v seznamech

v Přečtených71x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených6x
v Knihotéce89x
v Chystám se číst69x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

dobrodružství lepra Filipíny

Autorovy další knížky

2017  69%Dívka z inkoustu a hvězd
2018  85%Ostrov na konci všeho
2021  79%Napospas
2019  74%Až přejde zima
2023  93%Julie a žralok