Strašidlo minulosti přehled

Strašidlo minulosti
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105886/strasidlo-minulosti-105886.jpg 5 91 91

Ota Fink série

< 8. díl >

Zájezdový autobus n. p. Pragokov zastaví v osamělém hostinci, v němž Ota Fink s překvapením pozná někdejší brigádnickou ubytovnu, kde kdysi, krátce po válce, prožil svou první nešťastnou lásku ke krásné Lucii. Vzpomínka mu nedá, aby po návratu do Prahy nešel po jejích stopách, které se ale záhy změní v noční můru... Jako by obracení listů v knize minulosti přivolávalo další a další neštěstí - až do katastrofického závěru, v němž má Ota sám (jako obvykle) na kahánku... ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strašidlo minulosti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

Stanley
02.06.2024 4 z 5

Ota Fink, soustružník národního podniku Pragokov a detektiv amatér (český Philip Marlow), vyšetřuje zmizení své dávné, dětské lásky. Text je psán hravým, hovorovým jazykem plným dobového slangu, ironie a jemného humoru. Román se odehrává v těžkých 60. letech, dozvuky války stále ve vzduchu, komunismus u moci. Ale drobné obrazy ze života Oty jsou krásně živě popsané. Třeba nákup prvního rodinného televizoru, pátrání po proudnicové Tatře, těžkosti s všudypřítomnou politikou. Fink ale zarputile postupuje ve vyšetřování dál. Ke konci už jsem byl správně našponován. Jak to jen mohlo…

Radost dělá i nové vydání s vychytanou typografií a v pevné vazbě od Mystery Pressu a titulka od Jaromíra 99. Tahle knížka si je rozhodně zaslouží. Skvělá, neotřelá detektivka. Mám chuť sáhnout po dalším dílu.

IvikaS
13.03.2024 4 z 5

Knihu jsem si půjčila v knihovně jenom díky té obálce od Jaromíra 99 a rozhodně nelituji protože obsah je stejně zdařilý jako obal.


alzbeta4340
07.02.2024 4 z 5

Retro detektivka, s detektivem - soustružníkem Otou Finkem. Tady se Ota zajímá o zmizení dívky Lucie, do které se zamiloval jako mladý hoch na mládežnické brigádě. Je to příjemné čtení s přehledným dějem. Na jednoduchou základní linku je nabaleno docela dost čtivé "omáčky", takže jsem si dobře početla.
Kniha (vydání z roku 2023, nakladatelství Mystery Press) je krásně graficky zpracovaná.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Dvůr zázraků, Pohádka a další knižní novinky (21. týden)

21.05.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Strašidlo minulosti v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených116x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených7x
v Knihotéce71x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit12x