Otec neznámý přehled

Otec neznámý
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480582/bmid_otec-neznamy-7G8-480582.jpg 4 116 116

Svět genetičky Paige Robsonové se otřásá v základech: její osmiletý syn Miles se snaží zapadnout v nové škole a začíná se ptát na svého biologického otce. Paigein pečlivě budovaný život se pomalu hroutí, protože pravda o Milesově otci by mohla zničit vše, co pro ni dosud bylo cenné. A když dojde k neštěstí, Paige musí čelit důsledkům sdílení tajemství, které zná jen ona. Autorka New York Times´ bestselleru Poslední let Julie Clark ve své prvotině s lehkostí a vtipem ukazuje, že zatímco věda je fascinující, řešení intimních tajemství, kdo jsme a odkud pocházíme, probouzí emoce složitější než vlákna DNA, jež nás utvářejí.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Ones We Choose , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Otec neznámý. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

micha-ella
19.03.2024 3 z 5

No, nevím. Kluk v tom věku by se určitě kvůli tomu, že chce znát svého otce, takto nechoval, tím spíš, že měl k dispozici náhradního tátu. A romantika - nic pro mne, poučování o genetice jsem pak už, přiznávám, přeskakovala. Nebavilo mě to.

Stromy
30.11.2023 5 z 5

Špičková záležitost!! Mimořádně dobře vybraná neotřelá témata z prostředí - věda, biologie a genetika a umělá oplodnění. Těchto oblastí se lehce dotýkáme ale skrze vztahy ze všech možných stran a úhlů pohledů, skrze vztahy do neuvěřitelné hloubky prožitých. Chce se mi říct - velmi zdařilé. Jenže je tu ještě něco skoro nepopsatelného navíc. Může se nám totiž doslova přihodit, že pokud v sobě máme ukryté ještě nějaké stopy traumatu z dětsví, hloubka tohoto příběhu nás naloží a popoveze s sebou strhujícím slzavým údolím o nějaký kus dál, kde budeme zírat s úlevou uvnitř, co ta kniha s námi dokázala udělat. A to je tak neuvěřitelné splněné poslání a hodnota díla, za což se před autorkou skláním a děkuji. Jestli jste zvědaví, budete to muset zkusit.......číst.


Magdyla.8
25.07.2023 2 z 5

Kniha "poslední let" byla naprostá pecka a takový skvělý zamotaný thriller po dlouhé době, že jsem byla nadšená. O Otci neznámý se to bohužel říct nedá. Je to spíše rodinné drama, které řeší vztahy,trable v rodinách a otázky kdo jsme a kdo jsou naši rodiče. Ve výsledku se v knize nic moc neodehrálo a vlastně jsem příběh odhadla hned na začátku, takže mě nemělo co překvapit. Proplouvala jsem příběhem a nevytvořila si vůbec vztah k hlavní hrdince ani k ostatním postavám, takže jsem na události v knize byla trochu imunní. Snad mi chuť spraví další autorčina kniha.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Pravda ji může stát víc, než si dovede představit...

23.12.2021


Knižní novinky do konce roku

12.12.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Otec neznámý v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených150x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených1x
v Knihotéce132x
v Chystám se číst117x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

umělé oplodnění rodičovství otcové a děti otcové a synové thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Julie Clark
americká, 1971
2021  77%Poslední let
2021  77%Otec neznámý
2024  84%Pavučina lstí