Pacanka přehled

Pacanka https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536429/bmid_pacanka-661cd86439032.jpg 3 4 4

Jak se konečně zbavit syndromu hodné holčičky? Je jí právě třicet a ve vztahu ani ve stávajícím životě ji to nebaví. Chce žít svobodně, v souladu se svými pocity a sexualitou. Naplněný život a svobodu se snaží najít v Nizozemsku, doma v Česku, ve Francii, na Ukrajině a nakonec v Řecku. Hledá dobrodružství, setkává se s obyčejnými i neobyčejnými lidmi a doufá, že tam někde se konečně bude cítit šťastná. A přestože každá její cesta je jiná, mají cosi společného. Pacanka na to však přichází pomalu a postupně. Ne v barech a hospodách, které navštíví, ne v postelích mužů i žen, s nimiž prožije lepší nebo horší sex. Jejím největším objevem je vnitřní svět. Postupně nahlíží společného jmenovatele svého chování — destrukci, pomocí které se snaží narušit své naučené vzorce. Cesta ven ale zdaleka není jednoduchá a přímá. A kdo je vlastně pacanka?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pacanka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Ctenar1202
19.05.2024 2 z 5

dívce, spíše mladé ženě v příběhu, je třicet let. Svobodná, bezdětná a tak trochu do větru. Její sexualita je opravdu extrémní. Střídá partnery snad častěji jak ponožky. Nezřízeně pije a my tak vlastně v příběhu sledujeme pouze mejdany, rádoby sexuální scény, které i zde jsou prostě primitivní a trapné (jako ve všech knihách, pardon), popisy kocovin a celkově mi tato žena přišla jako na okraji společnosti. Pít, souložit, nic neřešit...proflákat se dny, litovat se při bolehlavu a celkově mi byla tato žena opravdu velice nesympatická svým chováním a jednáním. Není snad nic horšího než pohled na opilou sexu chtivou ženu.

Já celou dobu čekala, kdy příjde nějaká sebereflexe nebo náhled do minulosti proč musela být tou hodnou holčičkou, že se na "stará" kolena takto zbláznila a žije tak, jak žije. Ale bohužel, toto mi v knize chybělo. Stejně jako mi chybělo přiblížení jejího cestování po světě, kdy žila v Holandsku, Česku, Francii a na Ukrajině. Prostě jste četli a najednou jste zjistili, že aha, ona už není tam, ale tady...netušili jste pořádně jak se tam dostala, ale opět jste se nacházeli v nějakém baru, kde byl každý s každým kamarád. Očekávala jsem nějaké niterní pocity a vyrovnání se třeba s těžkým dětstvím. Pár náznaků v příběhu bylo, ale bohužel mi to splynulo do jednoho velkého mejdanu.

Mě prostě příběh zklamal. Význam slova Pacanka jsem se blíž nedozvěděla, jen pouze to, co je na obálce. Pro mě neměla hlavní postava žádnou hloubku, nebyla mi sympatická a celkově jsem její chování spíš odsuzovala. Ono i autorčin styl psaní mi nesedl. Takové nemastné, neslané a první třetinu knihy jsem si na něj musela zvykat. A stále jsem si říkala, o čem to proboha čtu?

Každopádně pokud byste se chtěli na pár hodin přenést do světa mejdanů, alkoholových výparů, sexu, výčitek, slibů a celkově až bohémského stylu života, tak si knihu přečtěte.


Související novinky (1)

Mrtvá říše, Mrazení a další knižní novinky (18. týden)

28.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pacanka v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených5x
v Doporučených1x
v Knihotéce27x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit10x

Štítky knihy

sex poznání

Autorovy další knížky

Klára Elšíková
česká, 1989
2013  81%Zítra už usnu
2024  60%Pacanka