Pád titánů přehled
Ken Follett
Století / Storočie série
1. díl >
2. Vydání První část monumentální historické ságy Století, v níž bestsellerista Ken Follett (Pilíře země, Na věky věků) poutavým, jímavým a zároveň napínavým způsobem mapuje fiktivní osudy několika rodin v různých částech světa, jež byly dramaticky poznamenány moderními dějinami. Pád titánů přivádí na scénu příslušníky britské a německé aristokracie, velšské horníky, ruské dělníky i americké demokraty či zbohatlíky, aby několikrát propojil jejich životní cesty a vložil jim do nich zásadní překážku – první světovou válku. Sto let staré historické události – a v jejich skrytu příběhy lásky, přátelství, hrdinství, ale i beznaděje, ponížení či falše – znovu ožívají…... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2018 , Knižní klubOriginální název:
Fall of Giants, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pád titánů. Přihlašte se a napište ho.
Na příběhu fiktivních postav, který je poutavý a čtivý, se čtenář dozví (popřípadě si oživí) mnoho historických událostí. Bohatý jazyk a přívětivý styl vyprávění dají zapomenout velkému rozsahu knihy a oči po stránkách jen letí.
Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)
25.08.2024
Knižní novinky (15.1. - 28.1.)
15.01.2018
Ocenění knihy (1)
2010 -
Goodreads Choice Awards
(Best Historical Fiction)
Kniha Pád titánů v seznamech
v Přečtených | 1 390x |
první světová válka (1914–1918) Anglie Německo tajemství mezilidské vztahy ságy historické romány na pozadí skutečných událostí
2013 | Zima světa |
2015 | Hranice věčnosti |
2021 | Večer a jitro |
2021 | Pilíře země |
2018 | Pád titánů |
Ideální kniha pro čtenáře, kteří mají rádi historii, ale ne zas tak moc, aby se mořili s literaturou faktu.
Folletovy romány jsou extrémně čtivé a také poučné. Fiktivní postavy setkávající se s reálnými historickými událostmi umožní pochopit historické události a atmosféru doby. Má to ovšem tu nutnou nevýhodu, že postavy jsou nápadně u všeho podstatného, co se v dané době děje, nepravděpodobně se setkávají a ovlivňují. Pokud chcete popsat politiku v jednotlivých zemích, situaci v různých společenských vrstvách, špionáž, válečnou taktiku jednotlivých národů a desítky dalších faktorů ovlivňujících průběh událostí, není zřejmě možné popasovat se s tím lépe.
A některé sexuální narážky mi přišly nevkusné, nemůžu si pomoct.
Celkově vzato ale velmi dobrá kniha a s radostí se vrhnu na další díl.