Palác nebeských rozkoší přehled

Palác nebeských rozkoší
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12490/bmid_palac-nebeskych-rozk-12490.jpg 4 27 27

Čína, rok 1899. Oslabená vládnoucí dynastie jen bezmocně přihlíží rostoucímu vlivu západních velmocí ve vlastní zemi. Vysoko v horách a lesích se však již ozývají hlasy odporu. Sucho a neúroda ženou rolníky do náruče tajného spolčení, které vyzývá k povstání. O ničem takovém mladá Angličanka Helena Delamerová zatím neví. Život v Číně je pro cizince především lov tygrů, večírky a společenská setkání. Na Helenu zde však čekají i jiná, nebezpečnější potěšení.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Palace of Heavenly Pleasure , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Palác nebeských rozkoší. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

TaJeMa
25.06.2023 5 z 5

Krásná kniha, 730 stran jsem přečetla jedním dechem. Doporučuju si nejprve přečíst fakta o tomto období, o boxerském povstání, hodně to pomůže. Pak už jen budete nevěřícně kroutit hlavou, jaká to byla strašná doba. Rozhodně to není prvoplánově román rozdychněné anglické panny ( viz příspěvek níže), ale napínavý příběh, který se musí líbit.

Nenu
20.07.2019

Nenechte se odradit počtem stran knížky a vlastně i dalších dvou pokračování. Už dlouho jsem nemohla říct, že by mě něco bavilo tak moc jako tato trilogie. Je tam úplně všechno - intriky, boj o moc, zášť, romantika, historie, popis rozdílné kultury a náboženství, rozdíl mezi východní a západní filozofií, to vše zabaleno do příběhu. Autor do posledního využil svojí znalosti obou světů a skvěle postavil příběh, který se vyvíjí.


Finn69
06.10.2018 3 z 5

Na můj vkus bohužel příliš mnoho romantiky a málo historie, bylo to docela zklamání. Prostě, pokud se chcete něco bližšího dozvědět o boxerském povstání, najděte si jinou knihu.
Pokud vás zajímá romantický a dobrodružný příběh rozdychtěné anglické panny, která se dostala v nepravý čas na nepravé místo, vybrali jste si naopak správně.
Adam Williams v Číně žije, manželku má Číňanku, žili tam už jeho rodiče atd. a určitě o téhle zemi ví první poslední, já si ale, až budu příště chtít číst román z asijské historie, vezmu raději něco od Clavella.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Palác nebeských rozkoší v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených37x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

Čína 19. století sociální hnutí historické romány

Autorovy další knížky

Adam Williams
čínská, 1953
2005  76%Palác nebeských rozkoší
2006  81%Císařovy kosti
2009  91%Ocas draka