Mathildino tajemství přehled

Mathildino tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431608/bmid_mathildino-tajemstvi-YuL-431608.jpg 4 126 126

Paní ze Severu série

< 2. díl >

Mathildino tajemství je druhá část švédské ságy o rodu Lejongardů a jeho panství, jež líčí osudy několika generací šlechtického rodu v průběhu 20. století. Rod Lejongardů vlastní nádherné staré panství na jihu Švédska. Statek, který rodina už mnoho let spravuje, je v zemi proslulý úspěšným chovem koní. Panství a šlechtický titul Lejongardové obdrželi jako projev díků švédského krále za podporu a věrnost během třicetileté války za podmínky, že budou za všech okolností stát při královské rodině. A jsou to především odvážné a sebevědomé ženy tohoto rodu, které se dokážou postarat o prosperitu panství a nadcházejících generací.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Mathildas Geheimnis , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mathildino tajemství. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

Tynaja
dnes 5 z 5

Krásně vymyšlený příběh, čtivý - jako všechno od Coriny Bomannové. Kniha předkládá příběh neteře hraběnky Agnety od chvíle, kdy Mathildě umře matka. Dostává se na panství Lejongard a zde začíná nový život. Svoji pozici si tam teprve musí najít, vše je nové, ne všichni jsou k ní milí. Také ona není bez chyby a je pro ni šokující přijmout pravdu o svém původu. Odjíždí a snaží se vybudovat si nezávislý život. Po nějakém čase se na statek vrací, urovnává zpřetrhané vztahy a spolu s Lejongardovými řeší nově vzniklé situace způsobené druhou světovou válkou.
Já bych knihu do červené knihovny nezařadila, není to klasický zamilovaný román. Je zde spousta situací, ze kterých si můžu vzít příklad, jak byly zvládnuty. A o to podle mne jde: aby mne kniha nějakým způsobem obohatila. Již se těším na poslední díl této trilogie. A vy neváhejte - běžte si to půjčit a přečtěte si to, neztratíte čas :-)!

ikul
09.05.2024 5 z 5

Příběh Mathildy se mi líbil víc než Agnetin a doufám, že třetí Solvejžin nezklame. Hezké, čtivé a vcelku nepředvídatelné.


petrulkaa
05.01.2024 5 z 5

I tento díl se moc hezky četl. Děj byl napínavý od začátku do konce, nenechal mě vydechnout, vůbec se mi nechtělo knihu odkládat. I když do příběhu zasáhly smutné strasti války a nepříjemné rodinné záležitosti, byl tento i tento díl velmi čtivý.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (45. týden)

01.11.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mathildino tajemství v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených164x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených7x
v Knihotéce193x
v Chystám se číst94x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech4x