Pařížský architekt přehled

Pařížský architekt https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414406/bmid_parizsky-architekt-6zb-414406.jpg 4 204 204

Napínavý příběh z okupované Paříže o lidech, kteří riskovali své životy, aby zachránili životy ostatních. Paříž, 1942. Nadaný architekt Lucien Bernard váhá, zda přijmout práci, která mu vynese hodně peněz, ale také ho může naprosto zničit. Má navrhnout důmyslnou skrýš pro bohatého židovského muže ukrývajícího se před deportací. Prostor musí být naprosto neviditelný, nesmí ho objevit žádný nacistický čmuchal. I když jsou pro architekta zásadním motivem peníze, přelstít nenáviděné okupanty je stejně velká výzva. Projekt vytvoří. A následují další. Jenže pak jedna z jeho skrýší fatálně selže…... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Paris Architect , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pařížský architekt. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (68)

Jirinamac
10.09.2023 3 z 5

Mám ráda Paříž, mám ráda příběhy z 2. světové války a obojí v této knížce je, ale ta knížka mě neuchvátila. Dobrý nápad, jen od skutečnosti hodně vzdálené, i když jsou zde popsané drastické scény, tak je to pro mne bez prožitku a emocí. A závěr se zábleskem prstenu v okně protějšího domu, tak mi přišlo spíš jako humorná scénka.

lenny_prague
11.05.2023 5 z 5

Knihu jsem si vybrala úplnou náhodou v knihovně kvůli obálce, která mě zaujala. Téma mě samozřejmě zajímá, ale nikdy by mě nenapadlo, že narazím na tak skvělý příběh, perfektně vypracovaný, do poslední stránky napínavý, plná zajímavých postav, ve kterých se ale bez problému orientujete, fandíte jim nebo je naopak z duše nenávidíte. Jsem příběhu ještě dost plná, ale myslím, že i dlouhodobě to bude jedna z mých nejoblíbenějších knih. Ano, až tak moc mě oslovila a nadchla. Škoda, že není od autora (jak tohle může být jeho prvotina?! :)) víc přeložených děl do češtiny. Mimochodem, kniha je i výborně přeložena do ČJ - něco, co mi u nově vycházejících chybí stále víc a víc.


gretl74
25.04.2023 4 z 5

Velmi dobře a napínavě napsaná kniha z období 2WW. Válečné literatuře se pokud možno vyhýbám, ale zde jsem moc ráda, že jsem udělala výjimku. Z nějakého záhadného důvodu jsem si ji ve čtečce uložila v domnění, že se jedná o životopis Gustava Eiffela, takže jsem při prvních pár stránkách byla dost vykulená, co to vlastně čtu. Po nakouknutí na DK omyl vysvětlen, i tak jsem chvíli pokračovala ve čtení ... a pak už jen hltala a hltala stránku za stránkou a držela palce těm statečným a odvážným... až do konce.
4,5*

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (30. týden)

21.07.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pařížský architekt v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených264x
ve Čtenářské výzvě56x
v Doporučených17x
v Knihotéce144x
v Chystám se číst202x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech6x