Partneři a rozchody přehled

Partneři a rozchody https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110511/partneri-a-rozchody-110511.jpg 4 61 61

V České republice se v posledních letech rozchází více než polovina manželských párů. "Poločas rozpadu" partnerského vztahu se počítá spíš na roky než na měsíce, i když si lidé zpravidla přejí, aby měli rozchod rychle za sebou. Mnohé obranné reakce, k nimž mezi partnery často v dobré víře dochází, dobu rozchodu spíš prodlužují. Kniha vychází vstříc lidem, kteří se nacházejí v nelehkém období rozchodu a vysvětluje, proč k rozchodu došlo, co se právě děje a co se pravděpodobně bude dít, na co je dobré se připravit. Napomáhá k tomu, aby si partneři uvědomili psychologickou logiku rozchodu. Cílová skupina Kniha je psána pro ty, kdo procházejí rozchodem a chtějí rozumět psychologickým mechanismům, které při rozchodech hrají roli. Text je vhodný také pro odborníky, kteří se snaží partnery provázet na jejich nelehké cestě... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Partneři a rozchody. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

huhuhu
31.05.2021 5 z 5

Moc zajímavé čtení nejen pro ty, kteří se zrovna s někým rozcházejí, ale i pro všechny (odborníky i laiky), kteří se toho chtějí více dozvědět o psychologii partnerských vztahů.

Meg1
06.01.2021 5 z 5

Pan doktor Klimeš, je prostě borec. Kniha je úžasným pohledem a vysvětlením toho co se v nás odehrává během rozchodu ale nejen během něj. Celkově oceňuji jeho přístup k lidským vztahům. Nikoho nelituje a nenásilně vede lidi k uvědomění zodpovědnosti nejen za své jednání ale i za své emoce a pocity. Knihu jsem četla v jednom z doposud nejtěžších období svého života a moc mi pomohla, zejména podívat se na celý problém racionálně i když je to někdy fakt těžké ;-) Častokrát jsem se u knihy i od srdce zasmála a říkala jsem si, že je jen velká škoda že jsem ji nečetla"před".


Kartsy
27.01.2020 5 z 5

To nejlepší, co k tomuto tématu bylo napsáno - navíc vtipně a na příkladech ze života. Druhá část knihy se věnuje obecně nešvarům v komunikaci a vztazích - ideální učebnice pro sebevzdělávání a seberozvoj. Čtenáři to navíc pomůže rozklíčovat mnohdy těžko srozumitelné chování některých našich blízkých (partnerů, rodiny, spolupracovníků). Pro detailní analýzu a diagnózu pak doporučuji ji kontaktovat Jeronýma Klimeše osobně.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Partneři a rozchody v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených84x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených6x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst52x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech1x