Pech přehled

Pech
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463538/bmid_pech-9CD-463538.jpg 4 73 73

Nový start kariéry, nekonvenční morálka a mikrosvěty skrývající vraždu Poručík Pech je dočasně povolán z Prahy do Liberce, kde žije jeho rodina. Nový případ ho zavede mezi členy místní romské komunity a neonacistické buňky. Zdánlivě banální případ záhy nabere nečekaný směr a vyšetřování se přesune k slavné trati tramvaje č. 11 spojující Liberec s Jabloncem. Těla dívek nalezená právě tam nastolují řadu nových otázek: Mohou tyto záhadné vraždy souviset s xenofobním podhoubím, které o sobě na Liberecku dává vědět pořád víc? Jak moc je do případu zapletený Pechův bratr? Co dělat, když vyšetřovatel — na rozdíl od čtenáře — potenciálním zločincům do hlavy nevidí? A kam až lze zajít, aby bylo spravedlnosti učiněno zadost, a přitom nebyli ohroženi jeho blízcí? Bude to právě Pechova komplikovaná povaha a svérázná morálka, co nakonec přinese řešení tam, kde se zákon a spravedlnost vydávají po odlišných kolejích? Právě zde, u trati tramvaje č. 11, pro Pecha nečekaně začíná nový start kariéry, kterou budou i v dalších příbězích provázet právě xenofobie, rasismus, netolerance nebo řádění fotbalových chuligánů.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

Pechule
04.09.2023 2 z 5

Dnes dočteno, "dotrápeno". První věc, která mi hodně vadila a odváděla myšlenky od čtení - některá slovesa s krátkým i. Další minus ohromné množství postav, ve kterých jsem se ztrácela. Chvilku mi kniha přišla napínavá a dobrá, častěji mě nudila. Za mě se moc nepovedla. Na to, že jsem dočetla knihu dnes v noci, neuměla bych říct děj prvních dvou části... Jak píše brabofka - knize by možná prospělo vydat to jako tři samostatné a více propracované knihy. A kdyby někdo přemýšlel, proč jsem knihu dočítala, tak prostě pro to, že se každé rozečtené knize snažím dát šanci a tato mě navíc nalákala shodným příjmením ;)

brabofka
25.08.2023 4 z 5

Jako prvotina to není špatné. Co je zavádějící, je anotace knihy. Sice uvádí, že se příběh odehrává v Liberci atd. Ale jaksi zapomněli doplnit, že to je jen jedna ze tří částí. Mají společného jmenovatele Olivera Pecha. Takže mě zmátlo, když liberecká část skončila, a to ještě ne zcela jasně a děj se posunul v čase dál a do Plzně. Hovorový styl byl fajn, dokud se nedošlo pravedo té Plzně. Chápu autorku, že potřebovala ukázat jazykové odlišnosti ale vkládat do téměř každé věty "copa", "tuten" nebo "japa" bylo i na mě dost.
Jak jsem pročítala komentáře níže i ostatní měli s tímto problém. Avizovaný překvapivý konec zas až takový nebyl. Tak nejakjsem něco takového na závěr čekala.
Nicméně kdyby si s tím dala autorky víc práce a každý příběh více vykreslila, mohla mít zaděláno rovnou na 3 knihy.
Množství postav, které příběh nijak neposunuly, neovlivnily ale byly tam, byl občas i na mě moc. Pořád jsem hledala kdo je kdo, kdo se propisuje napříč a kdo tam co dělá. Zbytečně moc lidí.


barbora4816
25.07.2023 4 z 5

Měla jsem trochu problém se začíst a konec mě rozesmutnil, ale jinak to bylo napínavé čtení, které bylo těžké odložit. Název je super zvolený :-) Pokud vyjde od autorky něco dalšího, ráda si přečtu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (7. týden)

14.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pech v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených91x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených7x
v Knihotéce91x
v Chystám se číst84x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

Plzeň české detektivky Liberec Liberecko Turnov

Autorovy knížky

Klára Aycox
česká, 1983
2021  76%Pech