Relikvie přehled

Relikvie https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23479/bmid_relikvie-fAZ-23479.jpg 4 570 570

Pendergast série

1. díl >

Expedice v Amazonské džungli pátrá po tajemném kmeni Kothogů. Nalezne chatrč s kultovními předměty kmene, mezi nimiž je dokonale propracovaná soška podivné bytosti. Celá expedice ale skončí tragicky, někteří členové se ztratí v džungli, ostatní zahynou při leteckém neštěstí. Z celé výpravy zbylo pouze několik beden nálezů, které se dostanou do muzea a skončí v depozitáři. O pět let později se v Muzeu připravuje velkolepá výstava o přírodním náboženství. Má za úkol přilákat co nejvíce návštěvníků, proto je většina exponátů do expozice umístěna až na poslední chvíli. Těsně před zahájením výstavy dojde ale v muzeu k sérii záhadných vražd....... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Horory
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Relic , 1995


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Relikvie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (88)

nikca1994
15.03.2024 5 z 5

Kniha se mi libila a četla se dobře. Děj byl zajimavý a rychle utíkal. Kniha mě vtáhla do děje a nemohla jsem se dočkat jak to vše dopadne. Kapitoly byly krátké a člověka nutily číst dál. Postavy se mi tam libily i když ne všechny. Kniha byla napínavá a z části někde i dost děsivá prostě skvělá. Jdu na další díl.

Jaroushek
11.01.2024 4 z 5

Důstojné seznámení s D'Agostou a Pendergastem, který je však přítomen zhruba na desetině stran, takže se o něm prakticky nic nedozvíme.
Muzeum je skvělá volba místa , kde se děj odehrává. Zápletka je nicméně poměrně děravá a je lepší nad ní moc nepřemýšlet.


evask
02.12.2023 3 z 5

Nechci nikomu brát chuť ke čtení. Je to sci-fi horor a já na sci-fi nejsem. A těch jmen! Nakonec jsem teda dočetla, ale druhý díl, ačkoli jsem si na něj v knihovně vystála frontu, tam zase s díky vrátím.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Petra Stehlíková: Konec jsem měla vymyšlený jako první

27.06.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Relikvie v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených824x
ve Čtenářské výzvě42x
v Doporučených44x
v Knihotéce280x
v Chystám se číst256x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech6x