Slunce a hvězda přehled

Slunce a hvězda https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528630/bmid_slunce-a-hvezda-6582a5e5e3f5f.jpg 4 41 41

Percy Jackson série

Nico di Angelo jako Hádův syn zažil víc hrůz než kdokoli jiný. Ale i jeho dny prosvětlil paprsek slunce v podobě milovaného Willa Solace, Apollónova syna. Spolu dokážou překonat jakoukoli překážku. Poslední dobou ale Nika volá hlas z Tartaru. Zdá se, že patří napravenému Titánovi, kterého Percy s Annabeth museli opustit během úniku z Hádovy říše. Nico se mu hodlá vydat na pomoc a Will trvá na tom, že ho doprovodí. Přežije ale bytost světla v nejtemnější části podsvětí? A čeho se tam Nico bude muset vzdát?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Sun and the Star: A Nico di Angelo Adventure , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slunce a hvězda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Áňa 998
09.05.2024 3 z 5

Percy Jackson! Kdykoliv, když mám možnost se vrátit do Tábora polokrevných, neváhám a čtu! Stejně tak to bylo i s příběhem Nico di Angela a knihou Slunce a hvězda. Každá kniha od Riordana je u mě vítaná a je jedno, jestli se ještě trápím dějepisem na střední, nebo se teď chci pustit do fantasy.
.
Musím hned na úvod pochválit zajímavé zpracování knihy a krásnou obálku!
.
V této knize není hlavní postavou Percy, ale syn Háda, Nico. Společně se svým přítelem Willem Solacem, jehož otec je zářivý Apollón. Zajímavý páreček, že jo? Ti dva se pustí do dobrodružství, a to rovnou v hlubinách Tartaru, odkud Nica volá napravený Titán...
.
Nica i Willa mám ráda už z předchozích knih z této série. Dohromady tvoří zajímavou dvojici, která spolu balancuje na hraně temnoty a světla.
.
Ještě se vrátím k té jistotě. Myslela jsem si, že tady to bude jako s jinými knihami od Riordana, prostě dej poběží, strhne mě a já se začtu během chvilky. A ze začátku to tak opravdu bylo.
.
Ale brzy se i v relativně krátkých kapitolách začala objevovat vata. I přes objevování flashbacků a detailů o tom, jak to mezi Nicem a Willem začalo, to bylo takové... Pomalejší. Měla jsem dokonce i pár dní, kdy jsem na knihu vůbec nesáhla a pak se k ní trošku rozpačitě vracela.
.
Trošku mi tu chyběla ta šťáva, kterou Riordan v knihách mám. Ten moment, kdy se děj zlomí a vy si uvědomíte, že nemůžete přestat číst. I tak si ale myslím, že pro fanoušky série Percyho Jacksona je to fajn kousek do sbírky, i když trošku jiný.
.
Už se ale těším na další knihy od autora!

janabo
27.04.2024 3 z 5

První zklamání od mého oblíbeného autora.
20% příběh + 80% otravné výchovné woke řeči :(


Medasek
22.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Abych pravdu řekla, tak z knihy jsem nebyla, tak moc nadšená. Spíše pro mně byla zklamáním.
Co se mi nelíbilo asi nejvíce, tak to bylo, že mi přišlo, že postavy totálně změnily svůj charakter. Nico vůbec nepřemýšlel tak jak v předchozích dílech, kde jsme mohly vidět kapitoly z jeho pohledu. Will mi přišel v podstatě jako myšlenková kopie Jasona.
Objevily se tu vztahy, které vůbec nebyly popsané v předchozích knihách (viz. scéna s Piper na konci knihy). A obecně mi přišlo, že i vztah mezi hlavními hrdiny zde ztratil svou šťávu.
Poté zápletka byla zajímavá, ale její rozuzlení už moc ne. Upřímně mi to přišlo takové nereálné až vyloženě cringe (nevím, jaké lepší české slovo by se proto hodilo).
Ať ale nepíšu jen negativy, tak bylo hezké seznámit se více s podsvětím, jeho bohy a tím, jak tam vůbec všechno funguje.
Bohužel i když autora mám ráda, Nica a Willa v ostatních knihách miluji, tak tohle mě vážně zklamalo.
PS. V některých částech bylo jasně vidět, co psal Rick a co zase Mark. Což podle mě knize také uškodilo.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Dny v knihkupectví Morisaki, Pavučina lstí a další knižní novinky (7. týden)

11.02.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Slunce a hvězda v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených46x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených7x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech4x

Autoři knihy

Rick Riordan
americká, 1964
Mark Oshiro
americká