Prsten Borgiů přehled

Prsten Borgiů https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14826/bmid_prsten-borgiu-Jde-14826.jpg 5 201 201

Petr Kukaň z Kukaně série

< 2. díl >

Druhý díl románové trilogie Vladimíra Neffa – Prsten Borgiů – přináší po knize Královny nemají nohy další příběhy rytíře Petra Kukaně z Kukaně, syna pražského alchymisty z doby Rudolfa II. Tentokrát se odehrávají v rudolfínské Praze, v renesanční Itálii a také na cařihradském dvoře tureckého sultána a pařížské Bastile. Neohrožený Petr Kukaň opět prochází na své dobrodružné cestě za spasením světa mnoha podiv budícími nebezpečenstvími a protivenstvími, neboť jeho ušlechtilé názory a chvályhodné záměry se znovu tvrdě střetávají s realitou mocenských zájmů v tehdejší Evropě, stojící na prahu třicetileté války. Ze všech nástrah a léček však znovu s pomocí autorova fabulačního mistrovství a jemně ironického nadhledu šťastně vyvázne. Jak tomu bude příště? ...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prsten Borgiů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

milan.valden
08.02.2023 4 z 5

Na druhý díl historicko-dobrodružné trilogie Vladimíra Neffa Královny nemají nohy (1973), Prsten Borgiů (1975), Krásná čarodějka (1980) jsem se velmi těšil. Opět jsem se s radostí ponořil do barvitých osudů neohroženého a čestného hrdiny Petra Kukaně z Kukaně, vyprávěných krásnou šťavnatou češtinou, s nadhledem, lehkostí, ironií, humorem i napětím.

Belanna
28.08.2022 3 z 5

Na tuto trilogii jsem se hodně těšila (v tomto vydání vycházelo v době mých středoškolských let), ale naprosto mi nesedl autorův jazyk a věděla jsem, že sice knížky přečtu, ale v budoucnu autora vyhledávat nebudu.


Hakate
28.08.2022 3 z 5

Bohužel Neff, není z autorů, který mě oslovil.
U série jsem chvíli vyloženě trpěla a nebavila mě.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prsten Borgiů v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených295x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených14x
v Knihotéce173x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech5x