Písečníci (7 povídek) přehled

Písečníci (7 povídek) https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26800/bmid_pisecnici-7-povidek-Rl3-26800.jpeg 4 168 168

Tato sbírka obsahuje 7 raných Martinových próz, jež jsou navzdory krutým scénám neobvykle poetické, mezi jinými slavnou povídku Ve znamení kříže a draka (Hugo 1980), vystavěnou hned na dvou geniálních nápadech, a ještě slavnější Písečníky (Nebula 1979, Hugo 1980), krvavý horor, který založil autorovu světovou proslulost.

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , Triton
Originální název:

Sandkings , 1981


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Písečníci (7 povídek). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

Atlantis
15.03.2024 4 z 5

3,5* Je to asi prokletí povídkových knih, ale jen těžko se hledá sborník nabitý skvosty. A ani Písečníci nejsou výjimkou. Minimálně polovina povídek je obyčejná. Klasické sci-fi o dobývání hvězd, podivní mimozemšťané, cestování dimenzemi... pokud jste četli nějaké starší scífko, víte, o čem mluvím. Další dvě povídky jsou povedené (a to včetně té titulní), ale zase - nic z čeho si sednete na zadek. Pro mne bylo tím naprosto nejlepším zážitkem Sídlo červa. Tomu říkám atmosféra! Ten zatuchlý vzduch temných tunelů z toho přímo čpěl. K tomu trocha body hororu a máte povídku, podle které měla být pojmenována celá kniha.

Lenka.Vílka
17.04.2020 5 z 5

Už mám za sebou dost povídek mistra a vážně mě baví je číst. Autora čtu tak nějak průběžně, a jak se mi knihy dostanou do ruky, což jsem zjistila, je celkem náročné, tady jsem četla něco z původních Písečníků, něco ze Snových písní 1, takže z téhle knihy poprvé čtu povídky: Nebešťanka a Rychlodružka.

Sbírka obsahuje i Sídlo červa. To se mi líbilo i při opakovaném čtení. Hodím taky komentář přímo sem. Povídku jsem četla samostatně vydanou a je to prostě dobrý příběh, takže je jedno, že tady nejsou ilustrace, stále je to dost dobrý.

Tákže...známe ne? Jestli vás zajímá, co si myslím o povídkách, musíte k povídkám.

PS: něco jsem si hledala o knize a dost mě zaujalo zahraniční vydání povídek Nebešťanka a Rychlodružka s krásnýma obálkama od Martiny Pilcerové a celkově provedení knihy.


AVmagix
02.01.2020 5 z 5

Vynikající, strhující, rychlá akce. Nenechá naše oči odpočinout. Není divu, že dostal za toto dílo ocenění Nebula. Pro ty, co to neví - dílo bylo zfilmováno. Pilotní díl k sérii Krajní meze.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1982 - Locus Awards (Best Single Author Collection)


Kniha Písečníci (7 povídek) v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených247x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených13x
v Knihotéce135x
v Chystám se číst74x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech2x