Přes písek přehled

Přes písek https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514360/bmid_pres-pisek-642d57f9e39f3.jpg 4 61 61

Písek série

< 2. díl

Napínavé pokračování bestsellerového apokalyptického thrilleru Písek. Svět postihla katastrofa, zbytky civilizace přežívají v nehostinných pustinách pouště. Čtveřice sourozenců bojuje o šanci na lepší osud poté, co jejich otec a sestra – nejslavnější píseční potápěči – zmizeli beze stopy, když se vydali na východ, do země nikoho, odkud není návratu. Tamní říše prosperovala do okamžiku, než ji zničila atomová bomba. Narodila se v ní i Aňa – a při výbuchu přišla o vše, přátele, společnost, budoucnost. Zbyla jí jen jedna možnost: vydat se s otcem na cestu za pomstou. Přes písek…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Across the Sand , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přes písek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

dpxcz
předevčírem 3 z 5

Ani Přes Písek mě neuchvátil tak, jak to dokázala série i seriál Silo. Čte se to dobře, ale prostě to není Silo.

Kobalt
29.04.2024 4 z 5

Přečteno týden po druhém díle, je to plnohodnotné pokračování. Čas skoro žádný neutekl, jdeme rovnou na věc. Svět se více otevírá, dostává se nám i pohledu z druhé strany barikády. Část toho co jsme se dověděli (a co si všichni myslely) není tak úplně pravda. A tak vše směřuje k druhému kolu souboje o budoucnost této písečné enklávy, opět to bude stát převážně na sourozencích.
Více se zapojí gangy i politika, víc je také akce a násilí. Protože kdo použil bomby jednou se nebude zdráhat je použít i podruhé. Děj se sice na konci uzavře, dostáváme ale spoustu dalších otázek a jen málo odpovědí.


lapagerie
22.02.2024 3 z 5

Po nějaké době jsem sáhla po pokračování Písku. Trochu jsem zpočátku tápala v postavách, už se mi lehce vykouřily z hlavy.
Oproti prvnímu dílu poznáme pohled i z druhé strany. Od těch, kteří způsobili, že písek stále zasypává místo, kde hrdinové prvního dílu žijí. A není to pohled sympatický. Ti, co žijí v přívalech písku, jsou považováni za odpad a je nutno s nimi tak zacházet. To si myslí i malá Aňa, která přežila výbuch v Agylu. Že to je trochu jinak jí dochází až později.
Já jsem doufala, že se dozvím víc o Danvaru, o potápění, o minulosti a proč je svět rozdělen tak, jak je. Ale to v knize není. Teď je to spíše hra o moc, peníze a vliv. A to mě moc nebaví.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Pravdu nemůžete zahrabat navždy...

03.08.2023


S ohněm v krvi, Spletité lži a další knižní novinky (31. týden)

30.07.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Přes písek v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených76x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených4x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst67x
v Chci si koupit36x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Hugh Howey
americká, 1975
2014  84%Silo
2015  82%Turnus
2016  87%Prach
2020  72%Písek
2023  81%Přes písek