Plamen duše přehled

Plamen duše https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105029/bmid_plamen-duse-BxA-105029.jpg 4 404 404

Krásná léčitelka Selené jde za svým soudem do starověkého Babylónu, Jeruzaléma a Alexandrie, do tajemného pouštního města Magny s němými otroky i do exotického paláce radostí v Persii. Poznává učení bohyně Isis, dávná zaříkávání beduínů, pavilon hindských lékařů. Její sen o místě, kde se lidem dostane pomoci a léčení, i její pouť za životní láskou - řeckým lékařem Andreasem - vrcholí v Římě za vlády císaře Claudia.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Knižní klub , Knižní klub
Originální název:

Soul Flame , 1987


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Plamen duše. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (59)

barbora6886
01.12.2023 5 z 5

Opět nádherná kniha. Barbara je skvělá!

alekis
15.05.2023 3 z 5

Před nedávnem jsem četla vynikající román Barbary Wood Pod africkým sluncem. V domnění, že autorka má své prověřené kvality, dala jsem se do vysoce hodnoceného Plamene duše s tím, že si čtení opět hezky užiju. Nestalo se.
Tato kniha mi trochu připomněla filmovou Angeliku, která hledá svého Joffreye kde se dá a nedbá příkoří, jimž musí čelit.
V Plamenu duše kráčí léčitelka Selené dlouhé roky starověkým světem, často v nebezpečí života, potkává a ztrácí mnoho lidí, touží jednou vytvořit moderně organizovanou nemocnici a léčit v ní, ale její hlavní životní cíl je najít milovaného Andrease.
To všechno jde. Ale je tu jeden obří oslí můstek, spíš most... který mi v románu, hrajícím si na historický, nijak nesedí. Přesto jsem ho přečetla, není zas tak úplně zavrženíhodný...


Sabča817
21.08.2022 5 z 5

Pro mě jedna z nejlepších knih této autorky. Velmi čtivé a zajímavé putování hl. hrdinky. Seléné a Andreasovi jsem hrozně fandila a knihu dost prožívala.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Plamen duše v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených747x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených46x
v Knihotéce260x
v Chystám se číst96x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech5x