Plavčíci kapitána Bontekoea přehled

Plavčíci kapitána Bontekoea https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68664/bmid_plavcici-kapitana-bontekoea-xOC-68664.jpg 4 82 82

Barvitý příběh tří holandských chlapců, kteří se vydávají na dobrodružnou pouť s lodí Východoindické společnosti do neznámé země podivuhodných zvířat, koření a tajuplných lidí.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Plavčíci kapitána Bontekoea. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

Hebrey
30.12.2023

Nějak mě nazaujala, ale třeba je to jen tím, že nejsem cílová skupina.

m_martina
07.09.2023 5 z 5

Zakoupeno kdysi dávno pro syna. Knihu jsem si sama přečetla až teď a musím říct, že je to zajímavý a dobrodružný příběh, odrážející realitu života v té době. Nemám tedy co vytknout, i když bych knihu doporučila spíš dospívajícím klukům.


85098211
11.08.2023 5 z 5

Je opravdu velká škoda, že se mi tato kniha nedostala do rukou v době, kdy jsem byla o hodně mladší a kdy jsem dobrodružné knihy četla jednu za druhou. Přesto bych i nyní, tj. v dospělém věku, chtěla ocenit autorovu nápaditost a skvělý styl vyprávění. Příběh je poutavý, místy napínavý a také dost tragický, když uvážíme, kolik lidí v něm (nejen při plavbě lodí) zemře. Anotace je dost zavádějící, soudě podle popisu v ní bych očekávala oddechovku, kde bude všechno víceméně zalité sluncem a chlapci si budou jen užívat. Naštěstí tomu tak ale nebylo, protože jinak by šlo o nereálnou a naivní knihu - a to by mi určitě vadilo. Jednotlivá dobrodružství nebo příhody popisovat nebudu, no ale ve finále musím uznat, že celkově jsem byla s knihou spokojená a ve společnosti chlapců i kapitána Bontekoea strávila příjemné chvíle ;-).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Plavčíci kapitána Bontekoea v seznamech

v Přečtených128x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených7x
v Knihotéce110x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech3x