Plná bedna šampaňského přehled

Plná bedna šampaňského https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14889/bmid_plna-bedna-sampanskeho-24M-14889.jpg 4 257 257

Plná bedna šampaňského je první povídková kniha Oty Pavla. Vyšla v roce 1967, tři roky po jeho úspěšné reportážní črtě Dukla mezi mrakodrapy. Ve třinácti příbězích zůstává Ota Pavel stále věrný pouze sportu a své hrdiny nachází mezi těmi, které jako sportovní novinář dokonale zná: mezi vrcholovými sportovci, kteří v uzlových okamžicích svého života překonávají hranice lidských možností a v čestném boji také sami sebe. Na stránkách knihy žijí Zátopek, Bosáková, Veselý, Heller, Mikoláš, Hudec, Kloz, družstvo házenkářů, akrobatický pilot, horolezci, parta skokanů na lyžích, hokejisté... Pavlovy povídky o sportovcích, sportu, sportovní slávě (a jejich rubu) už ale nesou výraznou autorskou pečeť budoucího mistra daného žánru. Jsou to inspirativní, silné příběhy –⁠ hluboce pravdivé, dojímavé a navýsost lidské.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Plná bedna šampaňského. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (45)

Venda32
12.05.2024 5 z 5

Jako je kniha plná mistrů sportovních i životních, je sama mistrovsky napsaná. Každý příběh je podaný přesně tak, jak si hrdina či situace žádala. V tom je mistrovství Oty Pavla. Do děje, pocitu, závodů vás takhle krásně, jednoduše, přesto nenásilně navede a zavede.

markulina711
05.03.2024 5 z 5

Reportáže jsou tak živé, že se čtenář ocitá přímo uprostřed sportovního zápolení.Hravě si představí, co se odehrává vně i uvnitř sportovce. Jsem celkem vytrvalý sportovní fanoušek, po četbě této nádhery lituji toho, že dnešní sportovní komentátoři mnohdy mlátí prázdnou slámu, jen aby nebylo ticho. Některým se nedostává ani slov. Přitom čeština je tak bohatá, jak mistrně dokazuje Ota Pavel.


Čtenářka73
01.11.2023 4 z 5

Poeticky napsané povídky, většinou dojemné. Krásný sloh a neuvěřitelné příběhy sportovních osobností československé historie.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Nové eknihy zdarma (duben)

08.04.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Plná bedna šampaňského v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených381x
ve Čtenářské výzvě29x
v Doporučených25x
v Knihotéce129x
v Chystám se číst51x
v Chci si koupit6x