Růže a tis přehled

Růže a tis https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464931/bmid_ruze-a-tis-yei-464931.jpg 3 67 67

Královna napětí vykreslila další působivý – a tentokrát tragický – psychologický příběh. Hugh Norreys, jehož nehoda upoutala na invalidní vozík, se ocitá v městečku St Loo, kde právě vrcholí předvolební boj. Střetávají se tu různé společenské vrstvy, nade všemi a vším se však tyčí místní zámek a jeho obyvatelky. Nejmladší z nich, Isabella Charterisová, očekává návrat lorda Ruperta, své lásky z dětství. Svatba by z nich udělala ideální pár. Na scénu místního dění záhy vstupuje John Gabriel, kandidát konzervativců, Rupertův dokonalý protějšek. A životní plány všech se začnou hroutit…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Rose and the Yew Tree , 1948


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Růže a tis. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

paulinschildie
06.03.2024 2 z 5

Hmm, tohle je teda zvláštní kniha. Nejvíc mi na ní vadí, že je psaná v ich formě, což se k psychologickému románu nehodí, protože děj je popsaný zkresleným pohledem jednotlivce, takže postavám čtenář nevidí do hlavy, nezná jejich motivaci k činům a nejde se do nich vcítit nebo je pochopit.
Hlavní hrdinka Isabella je nesnesitelná svoji nepřístupností a bylo opravdu otravné čekat na zlomový okamžik, který mi v moment, kdy přišel, připadal nevěrohodný.
Styl vyprávění by možná slušel víc detektivce. Kdyby autorka nechala zabít Isabellu hned na začátku, a ne na konci, mohlo by to být mnohem zajímavější. Dokonce si myslím, že Hugh by mohl svůj pozorovací talent využít mnohem účelněji, a nebyl by jen pasivním pozorovatelem. Škoda.

roman6788
07.01.2024 1 z 5

Asi dokazem pochopit, preco sa to neodvazila publikovat pod svojim pravym menom. Dost rozvlacny a nudny pribeh. Pokojne by stacilo poslednych cca 60 stran.


drakamena
22.11.2023 4 z 5

Spíše 3.5 hvězdičky než přímo 4. Ale zase rozhodně víc než 3. Hm. Není to ani detektivka, ani thriller, ani romance... Vlastně ani nevím, do jaké kategorie bych tu knihu zařadila. Rozhodně mě však zaujala natolik, že jsem ji měla za dva dny poslechnutou. Nejvíce ze všech vztahů v této knize mě zaujal ten Hugha a jeho švagrové, která ho nikdy nelitovala, vždy na všechno nahlížela střízlivě a její poznámky šly pokaždé přímo k jádru věci. Bylo pozoruhodné, že žena tak praktická se provdala za Hughova bratra malíře, který byl spíše snílek.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Agatha Christie pod pseudonymem Mary Westmacott

24.07.2021


Knižní novinky (29. týden)

18.07.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Růže a tis v seznamech

v Přečtených93x
ve Čtenářské výzvě29x
v Doporučených2x
v Knihotéce72x
v Chystám se číst38x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech2x