Pod toskánským sluncem přehled

Pod toskánským sluncem https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23357/bmid_pod-toskanskym-sluncem-cnF-23357.jpg 4 142 142

Podtitul: Můj italský domov. Americká spisovatelka se kultivovanou formou a s velkým osobním zaujetím dělí se čtenáři o své dojmy, zážitky a zkušenosti z několikaletého pobytu v italském Toskánsku, kde našla svůj druhý domov. Kniha vzpomínek a vyprávění vznikla na základě deníku z prvních pěti let autorčina pobytu v Toskánsku, na opuštěné vesnické usedlosti, kterou zakoupila a snažila se opravit a zmodernizovat, aniž by narušila její kouzlo. Prostě a s nadšením popisuje půvab toskánské krajiny, náročnou práci na obnově rozpadajícího se statku, i setkání s místními vesničany a nahlédnutí do jejich osudů. Značnou pozornost věnovala barvitému popisu místních historických památek a vyprávění o základech i zvláštnostech toskánské kuchyně, které proložila asi padesáti originálními místními recepty.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Příběhy
Vydáno: , Paseka
Originální název:

Under the Tuscan Sun , 1997


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pod toskánským sluncem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (38)

Maki229
08.02.2024 5 z 5

Autorka je mi sympatická, spojuje mě s ní zájem o historii ( památek i oprava starého kamenného domu ), vaření, pěstování bylinek i růží a vůbec láska k životu se vším všudy. K tomu patří pozorování východu a západu slunce, procházky přírodou, návštěvy kostelů, ale také nakupování zeleniny na trhu nebo třeba bot či různých potřeb do domácnosti v malých místních krámcích. Oceňuji i uvedené recepty na hlavní jídla i dezerty a pohodovou atmosféru letní Itálie, Toskánsko se svojí starobylou historií Etrusků mě láká nejvíc.
Líbily se mi i popisy rekonstrukce domu. Sama jsem to zažila. Něco se naplánuje a trvá to mnohem déle a ne vše se povede na první dobrou. Ke zdárnému konci je bytostně potřeba snít a už si to představovat hotové, jak sedíme s přáteli a popíjíme dobré vínko.
Podle mého gusta dobrá kniha

Rapeh
05.12.2023 3 z 5

Z knihy mám smíšené pocity. Krásné vyprávění o Itálii a italském jídle. Moc mě nezaujal popis rekonstrukce zakoupeného domů. Chvílemi jsem se v dějí ztrácela.


drakamena
17.04.2023 1 z 5

Nedoposloucháno, protože mi kniha vůbec, ale vůbec nesedla. Mám ráda příběhy o Itálii - například Italské jednohubky od Marty Kučíkové - a taky příběhy o přestavbách domů, které naberou bizarních rozměrů - například Rok v Provence od Petera Mayleho - takže tato kniha by měla obsahovat vše, co mám ráda. Jenže ona byla bohužel tak strašně... americká. Rozvedená profesorka středního věku, která si z každé dovolené v Itálii přiveze deset (!!!) párů bot a připadá jí normální sypat slupky od artyčoků do záchodu, si za své celoživotní úspory pořídí ruinu v zemi, kde se ani nedomluví. Možná kdyby kniha byla napsaná humornějším stylem, protože to skutečně zní jako námět na komedii... Tohle ale byla prostě nuda.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pod toskánským sluncem v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených211x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených16x
v Knihotéce141x
v Chystám se číst127x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech4x