Podivuhodná historie sexu přehled

Podivuhodná historie sexu https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488553/bmid_podivuhodna-historie-sexu-eyv-488553.jpg 4 60 60

Samotný sexuální akt se od dob, kdy lidé přišli na to, co kam patří, nezměnil. Na rozdíl od společensko-kulturních přístupů k tématu. Lidé jako jediní tvorové na Zemi spojují sex se studem a pocitem viny a stigmatizují určité sexuální praktiky. Sex lidi kulturně rozděluje, ačkoli jde o jednu ze zkušeností, jež je nám společná. Katy Listerová se s osobitým humorem ujímá dějin penisu a vulvy, testů panenství v dějinách, tématu afrodiziak a anafrodiziak, dějin prostituce, antikoncepce, proměn společenského vnímání masturbace nebo třeba i jízdy na kole. Cesta od erotických fresek v Pompejích po moderní nevěstince se sexuálními roboty či od středověkých zkoušek impotence po krádež varlat v současnosti vyvrací stereotypy a poskytuje cenný rámec aktuálním otázkám včetně genderu a sexuálního násilí. Text doplňují dobové ilustrace, často překvapivé, vtipné a někdy děsivé.... celý text

Literatura naučná Erotika Historie
Vydáno: , Paseka
Originální název:

A Curious History of Sex , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivuhodná historie sexu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

SilviiM
19.12.2023 4 z 5

Četla jsem po kouskách a delší dobu. Ale to knize neubírá na její přitažlivosti. Kniha je psána poutavě, svěže a vtipně. Některé kapitoly byly méně zajímavé, jiné byly naprosto perfektní. Podtrženo, sečteno, skvělá kniha pro čtenáře, kteří se toho nebojí. :)

jardacze
09.12.2023 3 z 5

Čekal jsem možná o trochu více než jsem dostal. Kniha je plná informací a něco mi zajímalo více a něco méně. To je vždycky nevýhoda knihy, která rozebírá nějaké širší téma. Zaujala i směs fotografií, ilustrací, dobových článku z novin nebo reklam.


Mosofa
16.11.2023 3 z 5

Zábavné, dozvěděla jsem se hodně nových věcí, četla jsem po kouskách ve chvílích, kdy jsem měla zrovna čas a nebyla chuť nořit se do složitých příběhů. Tohle je přesně ten typ knihy, který vám umožní se začíst do něčeho odlehčeného. Sice si nic z toho nezapamatujeme, protože přijímáme tisíce informací během dne, ale je to lepší než koukat do telefonu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Chladné stopy, Útěk z pekla, a další knižní novinky (14. týden)

03.04.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Podivuhodná historie sexu v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených76x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených6x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst142x
v Chci si koupit55x
v dalších seznamech3x