Podoba přehled

Podoba
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43596/bmid_podoba-wMO-43596.jpeg 4 504 504

Policejní vyšetřovatelka Cassie Maddoxová je povolána na místo činu, kde leží mrtvá mladá žena, jež je dokonalým dvojníkem Cassie. Jako by se dívala na svou vlastní mrtvolu. Navíc má zavražděná doklady na jméno, jež Cassie dříve používala coby tajná agentka jako své krycí jméno. Není nic lákavějšího pro Cassiina nadřízeného než poslat živou dvojnici do prostředí, ve kterém se pohybovala zavražděná studentka. Ta bydlela se čtyřmi kamarády v bizarním společenství ve starém domě. Údajně oživlá oběť má vyprovokovat viníka k jeho druhému pokusu o vraždu.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Likeness , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podoba. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (103)

aliza
27.01.2024 5 z 5

Kniha mne neskutečně vtáhla do děje. Z psychologického hlediska perfektně vykreslené postavy. Vůbec jsem se od ní nemohla odtrhnout. A proto nemůžu jinak, než dát plný počet hvězdiček. A moc nepřemýšlet nad těžce uvěřitelnými fakty.

exlibris470
07.01.2024 3 z 5

Sherlock Holmes si nasadí falešný nos, zuby, vousy, vlasy a hrb, silně napadající na pravou nohu si vyzbrojen holí zařídí podnájem u paní Hudsonové v Baker Street 221b. Celý měsíc tráví v diskusích s doktorem Watsonem, aniž ten odkryje pravou totožnost svého nového spolubydlícího.
Podobnou zápletku nám předkládá k uvěření Tana Frenchová. Detektiv Maddoxová podobně snadno nahradí zavražděnou studentku ve společném bytě, kde prostě začne bydlet v komunitě s výjimečně dobrými kamarády.
Podobně se psalo snad před těmi 130 lety, dnes už by to projít nemělo. Pro mne je tento zádrhel už těžko k vyžehlení, i když se čte kniha dobře. Jen je opět
velice dlouhá, rozvláčná. Psát a číst detektivky o 500 a více stranách je zbytečnost.
Tedy:
neuvěřitelné a dlouhé, přesto se to přečíst dá.


Majto
12.11.2023 4 z 5

Pri druhej knihe akoby sa autorka vyvarovala niektorých nedostatkov z predošlej a čítanie ma bavilo o čosi viac. Síce aj tu je opäť veľa opisov a psychologických rozborov postáv, ani tempo nie je závratné, no opäť to má skvelú atmosféru a dokáže ma pohltiť. Tretia kniha asi nebude čakať dlho na svoje preskúmanie.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Podoba v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených693x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených41x
v Knihotéce286x
v Chystám se číst185x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech9x