Podzimní hvězdobraní přehled

Podzimní hvězdobraní https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501040/bmid_podzimni-hvezdobrani-6548c23a3fc49.jpg 3 12 12

Bavorský král, který nechal postavit zámek Neuschwanstein, zahynul i se svým lékařem za nevyjasněných okolností ve vodách, které jim sahaly sotva po kolena – slyšel jsem kdysi na školní exkurzi. A právě takto začíná neuvěřitelné dobrodružství trojice anglických studentů, kteří v rámci výměnného pobytu přijeli do jihobavorského zámku na zdánlivě obyčejnou prohlídku.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podzimní hvězdobraní. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Kni-holka
19.03.2024 4 z 5

Příběh by se sice více hodil na podzim, neboť jeho děj se odehrává o Halloweenské noci, ale klidně si ho přečtěte i teď. Zavítáte na pohádkový zámek Neuschwanstein , který nechal postavit pohádkově-bláznivý král Ludvík II. Bavorský, jenž i se svým doktorem zemřel za nejasných okolností ve vodách jezera sahajícího sotva po kolena. A nyní povstaňte, přichází jeho ctihodnost, anděl smrti, a začíná Boží soud.

Kouzelnice555
14.03.2024 5 z 5

A mně to zrovna pobavilo. Ani to trochu složitější vyjadřování mi nevadilo. Vždyť je na to nakonec potvrzení autorovy kreativity a je lepší, když píše každý jinak, než kdyby všichni psali stejně.


MoniMonika
26.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Luke Oscain v románu Podzimní hvězdobraní láká čtenáře do malebného prostředí jihobavorského zámku, kde se odehrává napínavé dobrodružství s detektivní linkou. Trojice anglických studentů se stává svědky podivných událostí a brzy se ocitá na stopě tajemství sahajícího do hluboké minulosti. Atmosféru tajemství a napětí dokresluje autorův propracovaný popis prostředí a děsivých legend spjatých se zámkem.

Ačkoliv děj slibuje strhující čtení, styl psaní může pro mladší publikum představovat překážku. Oscain používá složitá souvětí a archaismy, které nejsou pro teenagery běžně srozumitelné. Toto jazykové ztvárnění může zpomalit tempo četby a bránit v plném pochopení příběhu.

Podzimní hvězdobraní bezpochyby skýtá velký potenciál. Napínavý děj a originální námět by mohly oslovit širokou čtenářskou obec, včetně mladých čtenářů. Pokud by autor zjednodušil styl psaní a přizpůsobil ho cílové skupině, kniha by se mohla stát hitem mezi teenagery.

Knihu doporučuji spíše dospělým čtenářům, kteří si cení napínavých příběhů s detektivní linkou a nevadí jim náročnější styl psaní. Pro mladší čtenáře by kniha mohla být obtížná, i když je láká atraktivní námět a děj.

Přesto knihu doporučuji a mrzí mě nízké hodnocení, které si nezaslouží.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pohřbení andělé, Závěj a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Podzimní hvězdobraní v seznamech

v Přečtených11x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x