Pohádky přehled

Pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129783/bmid_pohadky-1lR-129783.jpg 5 103 103

Na humorných, absurdních pohádkových příbězích spisovatele Miloše Macourka už vyrostlo několik generací českých dětí. Proto se Mladá fronta nyní po čtyřiceti letech rozhodla znovu vydat jeho pohádkový soubor, navíc s originálními ilustracemi Václava Sivka z původního vydání. Mezi 44 příběhy nechybí takové hity jako O holčičce s náhradní hlavou, Jakub a dvě stě dědečků, O hrochovi, který se bál očkování atd. s nezapomenutelnými ilustracemi Adolfa Borna.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Marticka79
15.10.2023 5 z 5

Kniha POHÁDKY od Miloše Macourka nás nesmírně bavila. Pohádkové příběhy jsou velmi vtipné, čtivé a spisovatel pan Macourek měl velmi bujnou fantazii. Našim chlapečkům jsem jí četla na dobrou noc a moc se jim líbila. Já osobně jsem tuto knihu z dětství neznala, a tak jsem moc ráda, že jsem jí objevila v naší rodinné knihovně a mohla jí poznat. :-). Hodnotím jí tedy plným počtem hvězdiček a určitě všem doporučuji!

slaska77
18.06.2020 5 z 5

Špičkové pohádky zcela jiné, než najdete ve stovkách knih, ale tak krásně laskavé a vtipné, že mě bavilo je dětem každý večer číst. Někdy je pohádka dlouhá, že jsme ji četli i více večerů, jindy jsme ji slupli jako malinu. Věřím, že jednou se k nim vrátím ještě při čtení s vnoučaty. Nedá se jinak než doporučit.


lyrra
04.05.2020 5 z 5

Na knize jsem vyrostla a baví mě do teď. Ano, jako dospělá už tam vidím ty "nelogičnosti" a když ji čtu synovi, čtu jen ředitel místo soudruh ředitel, přesto tyto příbeh jsou nadčasové, fantastické, veselé a mají pointu. Pořád to funguje. Krásně se to čte a bavíme se celá rodina. Možná si nezamilujete všechny, ale pár jich bude a bude to láska na celý život, protože na tyhle pohádky nikdy nezapomenete.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pohádky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených141x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených17x
v Knihotéce55x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech7x