Pohádky bratří Grimmů (77 pohádek) přehled

Pohádky bratří Grimmů (77 pohádek)
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44492/bmid_pohadky-bratri-grimmu-76-pohadek-tdU-44492.png 5 103 103

Obsáhlý soubor pohádkových vyprávění z pera největších německých i světových pohádkářů bratří Grimmů. Jacob a Wilhelm sbírali po celý život lidové pohádky, které pak vypravěčsky tříbili a upravovali, až vznikla rozsáhlá sbírka více než 200 pohádek. Knížku tvoří výbor 77 nejlepších kouzelných a zvířecích pohádek. Z těch nejznámějších si připomeneme Jeníčka a Mařenku, Popelku, Brémské muzikanty, Červenou karkulku, Šípkovou Růženku, Dupynožku, Tři přadleny nebo Bělinku a Růženku. Z těch méně známých nás překvapí svou fantazií Čiperná Markyta, Medvědáč, Železný Jan, Strakatinka, Král Odřivous a další. Knížka převážně krátkých pohádek, které se hodí i k předčítání těm nejmenším, vychází po delší době s krásnými ilustracemi Jiřího Trnky.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Kinder- und Hausmärchen


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádky bratří Grimmů (77 pohádek). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Hradčiatko
30.04.2024 5 z 5

Zvláštne skutočne je, že deti nevnímajú nejaké "nehumánne" rozlievanie sa na kolomaž alebo rozkrájanie na kúsky, ale príbeh dobra a zla ako celok, zato na detskej literatúre počas vysokoškolského štúdia sme do detailu rozpitvali z hororovej aj sexuálnej stránky aj Červenú čiapočku :)

Nermal
10.05.2023 5 z 5

Krásné, neotřelé pohádky, které mi jako dítěti nepřipadaly nijak strašidelné. Hledal jsem v nich hlavně pohádkový příběh. To jenom dospělí mají tendenci pořád děti před něčím chránit. Já bych se toho nebál, vždyť jsou to přece jen pohádky.


Damato
29.12.2020 4 z 5

Jedna z mých prvních knížek, které mi babička četla. Jako dítěti se mi tyto příběhy líbily, když jsem se naučila číst, louskala jsem prázdniny co prázdniny tuhle knihu pořád dokola. Ale upřímně - když jsem měla tuto knihu číst svým malým dětem, ráda jsem sáhla po jemném a milém Erbenovi, než tyto trochu hororové pohádky. Svým obsahem mi trochu připomínají pohádky naší B. Němcové, jejíž pohádky mi jako malé holce naháněly hrůzu ( obzvláště pak Černá princezna Milena, která trhala hlavy....) takže Grimmové- ano, ale pro starší děti, kteří už ale na pohádky nevěří. Zato se nebudou v postýlkách bát a vidět bubáky v každém rohu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pohádky bratří Grimmů (77 pohádek) v seznamech

v Přečtených173x
ve Čtenářské výzvě45x
v Doporučených2x
v Knihotéce71x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech3x