Pohřbený život přehled

Pohřbený život https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333679/mid_pohrbeny-zivot-lcV-333679.jpg 4 324 324

Někdy i obyčejný školní úkol může změnit váš život. Joe Talbert měl na hodinu literatury sepsat životopis někoho neznámého. A rozhodl se pro Carla Iversona, umírajícího usvědčeného vraha. Během jejich rozhovorů Joeovi dojde, že byl Carl odsouzen neprávem, a rozhodne se jeho jméno očistit. Nemohl si však vybrat nic nebezpečnějšího než bojovat za očištění zahořklého starce, jehož kdysi odsoudili za hrůzný zločin.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Life We Bury , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohřbený život. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (105)

trudoš
25.03.2024 3 z 5

Průhledně prvoplánový thriller, třebaže ústřední premisa je vynikající. Mladý student zpovídá usvědčeného vraha třicet let starého zločinu, který se ocitá na smrtelné posteli. Paráda. Jenže Allen Eskens se příliš nechal unést a odpustím-li mu průhledné justiční pochybení, pořád mi vadí nucené vyhrocení osudů hlavních protagonistů. Žádná z postav tu nemá normální minulost, každá má za sebou nějakou nepravost, jež proměnila jejich charakter. Každý jeden z těchto motivů by přitom vystačil na román, tady je však autor utrácí, jako kdyby šlo o drobné na pouti. Nejhorší přitom je, že všechny ty osudy s ústřední zápletkou vlastně ani moc nesouvisí.
Odhalení skutečného vraha pak překvapí jen prvňáčky, přičemž snaha o „šokující“ zvrat, je spíš výmluva učitelce za nedodaný domácí úkol. Nemluvě o přeslazené post-titulkové scéně, které chybí snad jen ta svatba. Přes všechny výhrady musím ale přiznat, že se to četlo náramně dobře a po dobré tři čtvrtiny mě děj udržoval ve stavu pozorné zvědavosti.

uzivatel83509
15.11.2023 5 z 5

Páni! Už při čtení, kdy jsem nebyla ještě ani v polovině příběhu, jsem věděla, že dám plný počet hvězd + velice kladné hodnocení :-)
Kniha se opravdu hodně povedla - napínavý a obsáhlý děj, který mě nutil číst dál a dál. Postavy byly dobře promyšlené - i se svými životními osudy, což bylo super! Hlavní postava Joe byl sympaťák - kolikrát jsem si říkala: Kolik že mu je let?? :-) Carla mi bylo líto..
Knihu určitě doporučuji - za mě parádní příběh!


Heliandílci
07.03.2023 5 z 5

Kniha byla čtivá. Děj měla zajímavý, konec s velkým zvratem. Napínavá, stručná...líbila se mi a doporučuji k přečtení

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (30.3. - 7.4.)

30.03.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2015 - Barry Award (Best Paperback Original)


Kniha Pohřbený život v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených435x
ve Čtenářské výzvě46x
v Doporučených30x
v Knihotéce248x
v Chystám se číst340x
v Chci si koupit74x
v dalších seznamech2x