Pokrevní pouta přehled

Pokrevní pouta https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82962/bmid_pokrevni-pouta-pokrevni-pouta-5WB-82962.jpg 4 1046 1046

Pokračování Vampýrské akademie. Mladá královna Lissa Dragomirová si netradiční politikou nadělala u morojského dvora spoustu nepřátel, kteří by ji rádi odstranili. Je ale velmi dobře střežena, a tak se spiklenci zaměří na její nevlastní sestru Jill. Vědí totiž, že kdyby Jill zabili, Lissa by musela odstoupit a přenechat trůn někomu, kdo má alespoň jednoho žijícího příbuzného. Po brutálním útoku na Jill se Morojové a dhampýři rozhodnout uklidit Jill někam do bezpečí. Kam ale? Po dlouhém zvažování dojdou k závěru, že mladou vampýrku by jistě nikdo nehledal ve světě lidí. Jill má doprovázet a strážit alchymistka Sydney Sageová. Obě dívky se zapíší na lidskou školu, kterou navštěvují i Adrian Ivaškov a Eddie Castile. Kamarádi zpočátku řeší běžné problémy spojené se studiem na lidské škole, ale brzy začnou zjišťovat, že na téhle škole nejsou jediní, kdo potřebuje k životu krev.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Domino
Originální název:

Bloodlines , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pokrevní pouta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (140)

Kate3003
04.04.2024 4 z 5

Když booklab oznámil, že bude vydávat i Pokrevní pouta s novými obálkami od Adela Stopka byla jsem tou zprávou nadšená, protože Vampýrská akademie mě až na pár míst opravdu bavila a přestože Adrian tam nedostal tolik prostoru jeho postava mě zaujala.
Pokrevní pouta se tempem trochu liší od VA, protože Sydney je oproti Rose spíše přemýšlivý typ a než něco udělá dobře si promyslí jaké by to mohlo mít následky. Takže nečekejte bláznivé eskapády jako v VA, protože tady věci plynou o něco pomaleji. Pořád ale dost svižně na to aby si udrželi pozornost čtenáře.
Já si celkově Pokrevní pouta užila více než VA, protože mě víc baví hrdinové, kteří se nad svým jednáním logicky zamyslí než aby zkratkovitě jednali. I dialogy mi zde přijdou o něco lepší.
Zápletka příběhu má dvě propletené části, které jsou fajn zpracované a i když určitá část je naprosto průhledná a čtenář ji odhalí velmi brzy. Tak druhá část zápletky je skvěle zamotaná až do konce a já vůbec netušila, že se to odehraje právě takto.
Chemie mezi Adrianem a Sydney mě opravdu bavila a líbilo se mi, že Sydney byla k Adrianovi upřímná a nebála se mu říct do očí co si o některých věcech myslí. Jill mě svým chováním trošku rozčilovala, ale to už je asi úděl její rodiny.
Jsem velmi zvědavá jak si autorka poradí s příběhem dál a jak se to bude celé vyvíjet. Taky jsem zvědavá na další obálky, protože ty u VA byli nádherné, ale Pokrevní pouta je překonala.

VeDny
18.02.2023 4 z 5

Po Vampýrské akademii se těžko píše pokračování. Zatímco u VA jsem ani nedýchala a četla a četla, tady mi připadalo, že děj občas stojí. Pořád jsou na stejných místech, problémy se blíží velmi pomalu, řeší se poměrně nevýrazné malichernosti, Sydney dlouze řeší své vnitřní rozpolcení na několika frontách a vývoj postavy je střízlivě a realisticky pomalý a v neostrých obrysech, takže to pro mě nebylo takové "vzrůšo", jaké produkovala divoká Rose. (Syndey je sympatická v mnoha ohledech, oceňuji, jak je rozvážná, spolehlivá a kompetentní, velmi mi imponuje její nadšení pro vědomosti a její vzdělání, ale tento typ knih mě táhne spíše kvůli postavám jako je Rose, které jsem povahově na hony vzdálená, tudíž mě fantazie s ní více uchvacuje než s chladnější a "hodnou" Sydney, ke které se blížím spíše.)
Na druhou stranu mám velmi ráda autorčin styl. Adriana mám v oblibě už od VA a je milé sledovat, jak se hledá a dospívá. Svět dhampýrů a morojů se ještě více rozkrývá, což oceňuji, přišel mi dost zajímavý. Svět alchymistů je naopak jako drátem do oka, ovšem i on skrývá zajímavé postřehy a myšlenky. Navíc se objevují i známé postavy.


ElizPetrova
25.09.2022 3 z 5

Kniha má velmi pomalý rozjezd, téměř nic závratného se v příběhu nestane, nicméně i přesto byla pro mě aspoň natolik zajímavá, že mě nutila číst dál, abych zjistila, jak to nakonec dopadne. Sydney pro mě zatím postrádá jakékoli osobní kouzlo, Jill mi většinu času lezla na nervy a měla jsem chuť ji něčím praštit. Autorčin styl psaní se mi líbí, kniha se čte rychle, Vampýrskou akademii jsem si docela nakonec oblíbila, takže i její pokračování si přečtu. Snad se v dalších knihách rozjede více akce.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

História je dôležitá, lebo nás učí o minulosti. A poznaním minulosti dokážeme pochopiť prítomnosť, aby sme mohli dobre rozhodovať o budúcnosti.


Kniha Pokrevní pouta v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených1 714x
ve Čtenářské výzvě33x
v Doporučených183x
v Knihotéce517x
v Chystám se číst355x
v Chci si koupit93x
v dalších seznamech19x

Štítky knihy

upíři alchymie pro dívky

Autorovy další knížky

Richelle Mead
americká, 1976
2009  88%Vampýrská akademie
2011  92%Poslední oběť
2011  89%Pokrevní pouta
2011  82%Trápení
2010  91%Stínem políbená