Polibek v Paříži přehled

Polibek v Paříži
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391302/bmid_polibek-v-parizi-vT1-391302.png 3 243 243

Polibek série

< 2. díl >

Serena si všechno tak krásně vysnila: Paříž, město lásky, těsně před Vánoci, umělci, sníh a kavárničky – prostě čistá romantika! A vyrazí tam se sestrou! Jenže ta raději zůstane se svým přítelem. Prostě děs. Jean-Luc se nedávno rozešel s přítelkyní a musí dodělat fotografický projekt do školy. A tak není nadšený vyhlídkou, že se bude muset starat o americkou turistku, kterou mu dohodil jeho kamarád. Ale v určitém okamžiku při dlouhém putování Paříží si Serena a Jean-Luc uvědomí, že protiklady se přitahují.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Kiss Me in Paris , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Polibek v Paříži. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (76)

Majka1979
06.12.2023 5 z 5

Prišla do Paríža za svojou sestrou, aby spravili pre svoju mamu zábery zo svadobnej cesty mamy a otca. Avšak sestre sa zmenili plány a odchádza preč s jej priateľom.
A tak Serena zostáva v Paríži sama a čo je najhoršie, nemôže zostať ani v byte, v ktorom býva jej sestra.
Ale jej sestrin priateľ jej vybaví ubytovanie u kamaráta na internáte. No čo jej iné zostáva? Unavená po nočnom lete z New Yorku nemá chuť sa vracať domov. Chce splniť sľub a nafotiť fotky pre mamu.
A tak sa aj v spoločnosti svojho nového spolubývajúceho Jean-Luca vyberá do ulíc Paríža, aby pofotila všetky miesta, ktoré jej rodičia na svadobnej ceste navštívili.
Aké nástrahy ju tam čakajú? A čo povie on na jej tempo spoznávania? Je to vlastne spoznávanie alebo len naháňanie sa za tým, aby dokončila to, čo treba a mohla odísť? Naozaj v nej Paríž nezanechá nič?
Ako všetko dopadne, ako sa nakoniec skončí jej cesta po pamiatkach a fotografovanie, to sa dozviete, ak si túto naozaj veľmi peknú knihu prečítate

sola_lupa
11.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Četla jsem ze série už díl, který se odehrává v Římě. Proto jsem čekala naprosto stejnou pohodu, kde člověk nemusí přemýšlet a jen čte až do konce. Ale knížka mě dost překvapila, protože je zde využito pár momentů, ve kterých se někteří lidé mohou poznat a vlastně vám i sama kniha řekne, že byste se nad tím měli trošku zamyslet. Tím pádem může mít pro někoho i další přidanou hodnotu.
Pro sebe si sem dám jen pár úryvků.

"... že mi došlo, že mám tendenci utíkat, kdykoli se někdo přiblíží na dosah mých pocitů. Že jsem si zvykl na to, že mě lidi opouští - ať už schválně, jako táta, nebo neúmyslně, jako děda -, takže pak zkouším jejich trpělivost a stavím je do situací, v nichž mi dokážou, jestli se mnou být chtějí, nebo ne."

"Já jsem taky sám, Sereno. A nechci."

"Zjistila jsem pár věcí o sobě... Třeba to, že se s nikým nedokážu doopravdy sblížit, když budu mít pocit, že před ním nemůžu být sama sebou. To, že jsem se ale viděla očima někoho jinýho, mi zvláštním způsobem pomohlo zjistit, kdo vlastně doopravdy jsem."

Někdy jsme prostě tak stejní a tak spolu vycházíme a zapadáme do sebe naprosto dokonale, že vytvoříme zase ten stejný tvar, že nemůže vzniknout nic nového a vzrušující. Za to když jsme dvě puzzle, která jsou odlišná, ale zapadáme do sebe a vytvoříme tvar nový, vznikne něco nečekaného a dobrodružného.


Alethea_k
05.08.2023 4 z 5

Knížka mě na začátku úplně pohltila, okouzlila mě vánoční Paříž a popis dvou naprosto rozdílných osob, které se hašteří. Tu chemii jsem jim většinu knihy věřila. Ale najednou, jakmile vše nabralo rychlý spád s příchodem Ethana na scénu, se mi děj líbit přestal a přestala jsem tomu celému věřit. Škoda. 2/3 knihy to mělo náběh na 5*, takhle to hodnotím cca 3,5*. :)
Ale pomocník na prolomení čtecí krize to je, to ne že ne :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

10 nejprodávanějších eknih (prosinec)

05.01.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Polibek v Paříži v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených339x
ve Čtenářské výzvě58x
v Doporučených10x
v Knihotéce271x
v Chystám se číst158x
v Chci si koupit41x
v dalších seznamech9x

Štítky knihy

Vánoce Paříž romantika

Autorovy další knížky

2017  72%Polibek v New Yorku
2018  67%Polibek v Paříži
2019  68%Polibek v Londýně
2020  75%Polibek v Římě
2021  58%Polibek v Palm Springs