Nalezení přehled

Nalezení https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499302/bmid_nalezeni-fdP-499302.jpg 5 375 375

Policista Tomáš Volf série

< 5. díl

Minulost se vrací bez varování. Pátý případ Tomáše Volfa. V kanceláři soukromé vyšetřovatelky Evy Černé se objeví zoufalý otec pohřešované Elišky. Dívka způsobila tragédii, utekla a zřejmě si chce ublížit. Rozjíždí se intenzivní pátrání a na místo dorazí i Tomáš Volf, který vyrůstal v nedalekém maloměstě. Vyšetřování však otevírá staré rány místních obyvatel. Tomáš se vrací k létu, které chtěl navždy vytěsnit z paměti. Jenže právě jeho vzpomínky mohou být jedinou šancí k nalezení zmizelé. Čas neúprosně běží. Dvojnásobný držitel ceny za nejlepší českou detektivku Jiří Březina se v pátém případu Tomáše Volfa vydává do minulosti, která souvisí se současným případem nejen místem činu. Autor odhaluje dospívání hlavního hrdiny, které ovlivnilo jeho pohled na svět a přimělo ho k zásadnímu rozhodnutí. Tomáš Volf se opět setkává s Evou Černou, kterou přivede pátrání po pohřešované Elišce do jeho rodiště. Dívka způsobila tragédii, utekla a vše nasvědčuje tomu, že si chce ublížit. Vyšetřování však otevírá staré rány místních obyvatel. Tomáš se vrací k létu, které chtěl navždy vytěsnit z paměti. Jenže právě jeho vzpomínky mohou být jedinou šancí k nalezení zmizelé. Čas neúprosně běží a současnost až nepříjemně připomíná patnáct let staré události.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nalezení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (123)

PPardinio
12.05.2024 5 z 5

Konečně knížka od Jiřího Březiny, která mi maximálně sedla. Nenudil jsem se ani u předešlých příběhů, ale NALEZENÍ je pro mě o level výše. Postava Tomáše Volfa zde konečně dobře ladí s Evou Černou a já si užíval propojení daného dua. Letní atmosféra napomáhá příběhu a tajemná Roklinka je bonbónek propojující celou knížku. Každý z nás měl navíc určitě své místečko, kde trochu snil a unikal realitě. Mně jej naštěstí žádná vražda nezničila. Na knihách z této série nejvíce oceňuji, že příběhy působí reálně a autor se nepouští do žádných překombinovaných zvratů a dějových linek. Ale i zde se občas objeví nějaké to těžko uvěřitelné rozhodnutí. Na druhou stranu jde o chyby lidí, tak se to dá omluvit.

Olous1
08.05.2024 5 z 5

Wow, skvělý počteníčko. Není co dodat. Autor píše skvěle, tohle se mi líbí a jdu do dalšího dílu. Opravdu dobrá detektivka. Mohu jen doporučit.100%.


UrbanDa
07.05.2024 4 z 5

Cetlo se to hezky, ale spis nez cistokrevna detektivka mi to prislo jako roman s detektivnimi prvky. Libi se mi dej z ceskeho prostredi.
Zacal jsem v pulce serie, ale prectu si i prvni dily.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Nalezení, Poslední hřebík a další knižní novinky (37. týden)

11.09.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nalezení v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených470x
ve Čtenářské výzvě73x
v Doporučených17x
v Knihotéce127x
v Chystám se číst158x
v Chci si koupit42x
v dalších seznamech2x