Politický proces s Miladou Horákovou a spol. přehled

Politický proces s Miladou Horákovou a spol.
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407186/bmid_politicky-proces-s-miladou-horakou--yn9-407186.jpg 4 19 19

Soudní proces s Miladou Horákovou a spol. patřil k závažným událostem v dějinách Československa a představoval zlomový bod v historii politických procesů, jehož výsledkem byly čtyři justiční vraždy, na nichž se podílely komunistická strana, bezpečnost, justice i tehdejší hromadné sdělovací prostředky, jejichž úkolem bylo vylíčit obžalované jako zločince nejhoršího zrna. Příčiny, okolnosti a průběh vykonstruovaného procesu jsou představeny na základě archivních materiálů, přičemž některé z nich dosud nebyly publikovány. Pozornost je věnována především na dokumenty ilustrující mechanismus „výroby“ procesu v justici a na to, jak mimořádný význam a péči mu přisuzovalo komunistické vedení a klíčové složky bezpečnostního aparátu. Cenným materiálem jsou též výpovědi spoluvězeňkyně Dr. Horákové, Věry Hložkové, kterou k ní do cely nasadila Státní bezpečnost. Zmíněné dokumenty umožňují alespoň částečně nahlédnout do myšlenkového světa Milady Horákové a vykreslují snahu nového režimu zbavit se oponentů nikoliv jen jako justiční a politický zločin, nýbrž také jako osobní tragédii těch, kteří uvízli v soukolí vykonstruovaného procesu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Politický proces s Miladou Horákovou a spol.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Ronnie68
11.03.2024 4 z 5

Je to Ukázka, jak se komunismus zbavoval pro ně nepohodlných lidí... docela děsivé...

Yorika
30.05.2022 4 z 5

Z tohoto monstrprocesu běhá mráz po zádech. Třináct lidí, které semlelo kolo nemilosrdného fanatismu, hlouposti, nadřazenosti a tyranie. Toto je černá skvrna v naší historii. Při čtení knihy, jsem zažívala vztek, bezmoc i nepochopení absurdity celého procesu. Klobouk dolů před autorem. Sběrem informací k napsání knihy, musel strávit moře času. Smutná četba.


evilunicorn
03.03.2020 5 z 5

Nejdřív bych chtěl říct,že komunistická ideologie je pro mě stejně zvrácená a odporná jako nacismus.Ke knize.. Chvílemi jsem vzteky zatínal pěsti,chvílemi mi do očí vstupovaly slzy..To co se dělo..něco tak nelidského nikdy nepochopím.Kniha se zaobírá pozadím procesu,poukazuje i na manipulaci s populací.Spousta fakt, které dohromady odhalují jak pracoval celý ten kolos v těchto případech.Je zde i obrazová příloha, jenž zajímavě doplňuje celý obsah.Nezbývá než vzdát čest všem odsouzeným.A klobouk dolů před prací autora, tohle musela být doslova mravenčí práce.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (15. týden)

07.04.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Politický proces s Miladou Horákovou a spol. v seznamech

v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě3x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x