Pomíjivost přehled

Pomíjivost
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514046/pomijivostRJehon-6QE-.jpg 4 41 41

Lara je sedmnáctiletá populární dívka, která má na první pohled vše. Žije v luxusním domě bohatých rodičů, má spoustu kamarádů a přítele Reného, který je idolem mnoha dívek. Její nejlepší kamarádka, čerstvá osmnáctka Lily, žije tak trochu v jejím stínu. Ale právě tam je jí nejlépe. Je pro ni ochotná udělat vše. Třeba společně předstírat Lařinu smrt.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pomíjivost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Kate3003
23.11.2023 3 z 5

Příběh měl zajímavé téma, které na začátku knihy působí uplně jinak než jak ho vnímáte nakonci. Stejně tak projde vývojem vztah k jedné z hlavních postav, která mi na začátku přišla spíše jako sebestředný fracek, ale na konci knihy její jednání nabralo úplně jiný směr a najednou jsem pro spoustu věcí měla pochopení.
Nemůžu úplně říct, že bych s jejím chováním souhlasila, ale pochopila jsem proč se tak rozhodla. Přesto, že příběh je vlastně velmi krátký je dost emotivní a ukazuje nám, že vše není tak jak se to na první pohled může zdát a jak důležité je žít a ne jen přežívat.
Oceňuji i velmi hezké ilustrace, které příběh příjemně doplňovaly. Co mi moc nesedělo byla romantická linka, která mi celkově přišla dost uspěchaná a měla jsem trošku problém jí věřit.
Celkově si ale myslím, že příběh stojí za přečtení.

Barva44
18.09.2023 5 z 5

Musím říct, že mě kniha velice mile překvapila. Vzhledem k počtu stran, jsem nečekal, že se do příběhu vejde tolik emocí a různých detailů. Kniha mě držela celou dobu v napjetí a chtíči dostat se na konec a zjistit, o co vlastně v celém příběhu jde. Tohle kniha zvládla na jedničku. Příběh je opravdu poutavý, dobře napsaný ale také místy velice smutný. Každopádně, doporučuji pro každého milovníka krátkých příběhů, které vás ale naplní vším, co od takových příběhů čekáte


AkiiIryss
28.07.2023 5 z 5

Tato na první dojem oddechová knížka s úplně jednoduchou a přesto výstižnou a nádhernou obálkou dokázala to co jsem vůbec nečekalapřekvapila mě a to až tak, že mi myšlenky vypověděli službu a donutili zpětně nad příběhem přemýšlet znovu, a znovu, a to i nad životem samým.

Po přečtení anotace, kdy víte, že se dvě mladé slečny rozhodnou zfalšovat smrt jedné z nich, si jen říkáte: jak to chtějí udělat?. V této fázi je to oddechové čtení, kdy si říkáte jak je to mohlo napadnou, ale též to, že to mají nakonec dobře vymyšlené.

Pomalu se však dostáváte do fáze ALE. To si buďte jisti, že opravdu nebudete toto ALE čekat. Stejně jako jsem to nečekala já. Tato část s mými emocemi dokonale zamávala a možná tento příspěvek proto bude, a nejspíš i je, trošku kostrbatý :D

Kromě dobře formulovaného příběhu, zde máte i opravdu krásné anotace. Také na vás čekají místa v České republice, které můžete sami navštívit, či kavárny, kde mají výtečné kafe.

Vůně kávy a ilustrace dávají knize tu skvělou chuť do čtení.
Opravdu klobouk dolů před tímto příběhem a touto knihou, se kterou si autorka vskutku skvěle vyhrála. Za mě jedno velké doporučení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Falešné růže, Osamělé srdce a další knižní novinky (16. týden)

16.04.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pomíjivost v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených39x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených2x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst49x
v Chci si koupit11x

Štítky knihy

tajemství

Autorovy další knížky

2016  77%Něco si přej!
2019  63%Láskohledači – Zrádná vrtkavost srdce
2023  74%Pomíjivost
2016  70%Přej si znovu!