Poslední akt lásky přehled

Poslední akt lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/323991/bmid_posledni-akt-lasky-2he-323991.jpg 4 74 74

V létě v noci roku 1990 Cathyina bratra Mattyho srazilo auto na cestě domů z koncertu. Bylo to dva týdny před vyhodnocením inteligenčních testů, které ukázaly, že Matty má IQ na hranici geniality. Nyní sedí u svého bratra, který leží v bezvědomí v nemocnici, drží ho za ruku a sleduje jeho srdeční tep na monitorech. Cathy i rodiče si přáli, aby přežil. Tehdy ještě netušili, že tento stav může být horší než smrt. Toto je příběh o tom, co se stalo s Cathy a její bratrem a o nepředstavitelně těžkém rozhodnutí, které musela ona a jejich rodiče udělat osm let po osudné noci. Je to příběh pro každého, kdo někdy bezmocně sledoval něčí utrpení nebo ztratil někoho blízkého. Kniha je svědectvím o rodině a o ceně, kterou platíme za lásku.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Příběhy
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Last Act of Love , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední akt lásky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

katy238
16.04.2024 5 z 5

“Modlila jsem se za špatnou věc.


Úvod knihy je stejně syrový, jako příběh sám. Kniha Poslední akt lásky autorky Cathy Rentzenbrink je vyprávěním o milovaném bratrovi, těžkém úrazu a cestě nikam. Když v roce 1990 skončí mladý nadějný student Matthew po těžkém úrazu hlavy na operačním sále, jeho rodina má všechny důvody věřit, že se vrátí zpět do života. S ubíhajícím časem však začíná být stále jasnější, že Matthew už se zpět nikdy nevrátí a rodina bude postavena před nejtěžší volbu. Nejen o tom autorka vypráví v knize smutné i plné nadějí. I přes velmi těžké téma knihu doporučuji každému, kdo projeví zájem o realitu rodin s milovaným ve vegetativním stavu. Je to nesmírně těžké čtení, ale také přínosné i pro budoucnost každého takto postiženého. Protože první cestou je pochopení celé situace. A to bývá téměř nemožné i pro nejbližší, natož pro vzdálenější okolí. Příběh Cathy a její rodiny může výrazně přispět k přiblížení denní reality takto zasažených rodin.

lucie2371
18.10.2022 5 z 5

Neuvěřitelně dojemný, tragický a skutečný příběh jedné rodiny.
Upřímně si nedovedu, a snad ani nechci, představit, že bych musela prožívat něco podobného jako Cathy. Celou knihu jsem přemýšlela nad tím, co bych v její situaci dělala já a i po přečtení knihy jsem na to nepřišla :⁠-⁠(
Člověk si třeba řekne: „Tak dlouho bych ho trápit nenechal/a ale kdyby se člověk v dané situaci nacházel, pak by to vůbec nebylo takhle jednoduché.
Autorku obdivuji za sepsání příběhu a jsem ráda, že jsem si jí díky jedné akci na Dobrovském koupila. Nebýt akce asi bych se k této knize vůbec nedostala.


Palorizek85
02.07.2022 4 z 5

Smutný emotivní příběh o jednom z nejtěžších rozhodnutí, které je někdy potřeba udělat. Kniha ukazuje příběh z pohledu těch, kteří se o někoho musí starat a dobře vystihuje "démony" se kterými se lidé okolo musí potýkat.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poslední akt lásky v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených101x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených9x
v Knihotéce95x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit6x

Štítky knihy

kóma dopravní nehody podle skutečných událostí

Autorovy další knížky

2017  79%Poslední akt lásky
2018  68%Jak na zármutek