Poslední dopis od tvé lásky přehled

Poslední dopis od tvé lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166292/bmid_posledni-dopis-od-tve-lasky-vm9-166292.png 4 2845 2845

Mimořádně silný příběh vášně, nevěry a ztráty z pera respektované britské autorky Jojo Moyesové, který získal v roce 2011 prestižní ocenění The Romantic Novel of the Year Award. Novinářka Elllie při pátrání v archivu narazí na půlstoletí starý dopis, v němž neznámý muž žádá svoji milenku, aby opustila manžela. Elllie příběh, skrývající se za dopisem, okamžitě zaujme – i ona sama má poměr se ženatým mužem. Rok 1960. Jennifer Stirlingová leží v nemocnici po vážné autonehodě a na nic si nepamatuje – na manžela, na své kamarády, ani na to, jaká byla ona sama. Když se však vrátí z nemocnice domů a najde tajný dopis, pomalu se začíná rozpomínat na milence, kvůli kterému byla kdysi ochotná riskovat úplně všechno.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Last Letter from Your Lover , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední dopis od tvé lásky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (689)

Věra91
12.05.2024

Její knihy mám moc ráda. Celou knihu provází milostné dopisy, které skrývají spletitá a temná tajemství. Na začátku každé kapitoly je jeden, který oživuje příběh. Tématem je úloha žen z lepší společnosti v 60. letech a to jaké měli tehdy následky nezávazných románků. Autorka si vyhrála hlavními hrdiny. Jako beznadějná romantička se mi líbila i tahle stránka knihy.

escapelle
10.03.2024 5 z 5

Moje první setkání s autorkou a jsem nadšená! Hned jdu shánět další knihy. Nádherný příběh plný lásky a trápení s ní. Oddychová romantika, nic složitého, ale moc milého. Ze začátku jsem měla trošku zmatek v kapitolách, kdy se tedy děj vlastně odehrává, u osmé kapitoly jsem pochopila, že úryvkem dopisu vypráví minulost.ale to byla chyba asi na mém přijímači . Co bych jediné vytkla, že ač nemám problém se zrakem, dopisy byly psány opravdu bleší velikostí a ještě fontem,který se špatně četl. Ale to na mém hodnocení nic neubírá.


katerina3368
07.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Krásný a srdcervoucí příběh, který se dobře četl. Konec mi připadal ale trochu hodně na efekt a nebyl úplně uvěřitelný. Za prvé Anthonymu by už bylo v době kdy pracoval v archivu úctyhodných 74 a nevím jestli by těžká manuální práce nebyla už opravdu příliš náročná ale budiž. Co mi ale víc nesedí je, že by se nepokusil Jennifer kontaktovat ani po tom co jí zemřel manžel. Psal o něm článek a věřím, že by se do novin dostal i nekrolog. Věděl, že ho Jennifer miluje ale nemůže odejít kvůli dceři ale touto informací by se podmínky pro ně změnily. Štastné shledání po 40 letech mi prostě nepřijde úplně uvěřitelné i vzhledem k tomu, že žili ve stejném městě.
Co se mi ale na příběhu líbilo, byly různé úhly pohledu na nevěru. To bylo zajímavé.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Knižní novinky (30. týden)

25.07.2021


Knižní novinky (29. týden)

18.07.2021


50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017


Citáty z knihy (4)

Připadal si jako opilý, všechny smysly měl zbystřené, jako by se mu každičkým kouskem své bytosti nemilosrdně vrývala do vědomí.


Dokázal tak nádherně poskládat slova dohromady, že si mohla potmě přeříkávat celé dlouhé úseky, jako by recitovala poezii.


Líbal ji a věděl, že se tím polibkem snaží vyjádřit hloubku svých citů. A pak se v ní ztratil, cítil její vlasy, které mu přejížděly po tváři a hrudi, její rty na své kůži, její prsty, a pochopil, že jsou lidé, pro něž existuje jen jeden jediný člověk, který je jejich chybějící součástí.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Ocenění knihy (1)

2011 - Romantic Novelists' Association Awards


Kniha Poslední dopis od tvé lásky v seznamech

v Právě čtených52x
v Přečtených4 427x
ve Čtenářské výzvě577x
v Doporučených272x
v Knihotéce1 043x
v Chystám se číst1 273x
v Chci si koupit304x
v dalších seznamech24x